Altafulla organitza diferents activitats en el marc de la Setmana de la Mobilitat 2019

Una de les principals novetats és la instal·lació de quatre aparca patinets al municipi; dos a les escoles, i dos més a la Biblioteca i a la plaça dels Vents, aquests darrers votats per la ciutadania

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Amb el lema “Camina amb nosaltres!”, la Setmana del 2019 ens anima a moure’ns de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses no només per a la nostra salut i per al medi ambient, sinó també per la nostra butxaca. Un any més, l’Ajuntament d’Altafulla, des de les regidories de Mobilitat i Via Pública, amb la col·laboració dels centres educatius de La Portalada i El Roquissar i entitats com ara la Penya Ciclista, els Atletes d’Altafulla i Vital Activity, han organitzat un ampli programa d’activitats per aquesta setmana.

D’entrada, es reedita el projecte “A peu al cole” que, des de la regidoria de Mobilitat, que encapçala l’edil Inma Morales, es demana que del 16 al 20 de setembre els pares i les mares acompanyin a l’escola els seus fills i filles a peu, en patinet o en bicicleta amb l’objectiu de contribuir en el foment d’uns hàbits saludables tant per ells i elles com per l’entorn.

També es demana que aquells alumnes que visquin fora d’Altafulla i s’hagin de desplaçar amb vehicles, que estacionen el seu cotxe uns carrers abans d’arribar al centre per tal de fer el darrer tram a peu. Com a novetat d’aquesta edició, cal remarcar la instal·lació de dos conjunts d’aparca patinets a les dues escoles del municipi, dels quatre que ha adquirit l’Ajuntament i on la ciutadania ha escollit la Biblioteca (34 vots) i la plaça dels Vents (34 vots), per davant del camp de futbol (10 vots) i el pavelló (10 vots), com els dos espais municipals més per ubicar els altres dos. Les votacions s’han dut a terme al llarg d’aquest passat cap de setmana mitjançant una enquesta als perfils de les xarxes socials de l’Ajuntament a Facebook, Twitter i Instagram.

D’altra banda, un any més, a les aules, es valorarà la participació dels alumnes en el projecte “A peu al Cole” mitjançant semàfors que indicaran el percentatge de nens i nenes que han completat l’objectiu en finalitzar la setmana. La classe amb millor índex de participació serà obsequiada amb diferents premis.

D’altra banda, també s’organitzaran al llarg de la setmana sortides, caminades i pedalades. L’activitat que culmina el programa serà la tradicional Cursa de transports.