Alonso: “Tarragona no pot estar a la cua de la sanitat de tota Catalunya”

Els alcaldes del Pacte de Berà s'han reunit per reivindicar una millora de finançament en la sanitat

Alguns del Pacte de Berà abans de la reunió. Foto: EF

Els alcaldes del Pacte de Berà s’han reunit aquest migdia a l’Ajuntament d’Altafulla amb la direcció de la Xarxa Sanitària Santa Tecla per sumar-se a la reivindicació dels treballadors. El personal mèdic reclama millores laborals i salarials per poder donar una atenció adequada als ciutadans. Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla, ha lamentat que “Tarragona es troba a la cua de la sanitat de tota Catalunya”. La Generalitat de Catalunya ha atorgat una millora però aquesta encara segueix sent “molt insuficient” perquè la “situació és asfixiant”, tal com ha destacat Alonso.

El “lobby” d’alcaldes del Camp i el Penedès s’han reunit en els últims mesos amb membres del Comitè d’Empresa de la Xarxa Sanitària per saber com avança la “complicada situació” que els treballadors estan vivint i que recau en els ciutadans. El batlle d’Altafulla ha assegurat que els treballadors els hi van “demanar que ens suméssim” i que ells consideren que s’ha “d’anar tots a una perquè els alcaldes no podem estar al marge d’aquesta reivindicació”. A la reunió hi han assistit, a més de Fèlix Alonso; l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili; el de Creixell, Jordi Llopart; i el de Calafell, Ramon Ferré. A més, del director general de la Xarxa Sanitària Santa Tecla, Joan Maria Adserà, i el director adjunt, Joan Aregio.

Aturades a les Àrees Bàsiques de Salut
Els treballadors de l’atenció primària de la Xarxa Santa Tecla fa mesos, des de principis de juny, que surten davant dels seus centres mèdics cada divendres a les 12 h per demanar una millora de les seves condicions laborals i salarials; es realitza una aturada de 5 minuts en la que llegeixen un manifest. Amb les aturades, el Comitè d’Empresa d’Atenció Primària de la Xarxa Sanitària Santa Tecla espera que ajudin a “conscienciar a la població de la situació precària dels sanitaris”. A més, el passat 26 d’octubre, els treballadors van dur a terme el tall de la Rambla Nova de Tarragona per fer escoltar la seva veu amb una pancarta on es podia llegir “Ja n’hi ha prou! I a nosaltres, qui ens defensa? La sanitat és de tots”.