Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

Reeixit inici de la Festa Major de Sant Bartomeu de Roda de Berà

Avatar photo

Els primers actes han estat destinats a la gent gran, als joves i als infants del municipi.

Amb motiu dels tres dies de dol decretats per la Generalitat de Catalunya arran els atacs terroristes perpetrats el dijous 17 d’agost a Barcelona i a Cambrils, l’Ajuntament va decidir suspendre els actes que s’havien de celebrar durant el cap de setmana del 19 i 20 d’agost, dins del programa de la prèvia de la Festa Major, en senyal de respecte i solidaritat amb les víctimes i el conjunt de la societat. Com a conseqüència, aquests esdeveniments van ser reprogramats per la regidoria de Festes per tal d’encaixar-los en el programa i que cap es quedés fora de la festa.

El primer dels actes, com és habitual, va ser dedicat a la gent gran de Roda de Berà, amb la seva tradicional festa al Pavelló Municipal, una cita que tots ells tenen marcada al seu calendari personal com una de les festes més especials de l’any. L’Ajuntament prepara per ells una gran fideuà, cuinada en tres paelles pel grup de voluntaris i voluntàries, la major part d’ells membres de la Brigada Municipal acompanyats per les regidores Isabel Mondéjar, Cèlia Treserres i Teresa Ferré. S’esperaven més de quatre-centes persones i no en va quedar ni un sol fideu a les paelles, que van ser preparades amb més de 30 quilos de fideus, 600 gambes, 70 litres de brou i molt de “carinyo”.

L’esdeveniment va comptar amb la participació de l’alcalde, Pere Virgili; dels membres de l’equip de Govern Manel González, Cèlia Treserres, Isabel Mondéjar i Teresa Ferré; i de la regidora Encarna Ramírez.

En acabar la fideuà i les postres, enguany coca, va arribar el moment, potser del més esperats, el ball amb música en directe a càrrec d’en Marc Oriol.

Dilluns a la tarda, a partir de les sis, va arribar el torn del jovent, amb el reeixit Holi Summer Festival, organitzat conjuntament amb l’associació juvenil Roda Jove i produït per Holi Summer Group.

Holi Summer Festival
La festa de moda va omplir la zona esportiva Nou Roda de pols de tots els colors i, en la seva segona edició, va tornar a esdevenir tot un èxit amb l’assistència de desenes de persones de totes les edats que van gaudir amb la música, l’escuma i el característic pols de colors, posant punt i final a la festa amb el seu cos i la seva roba tenyides d’una divertida barreja de colors.

Ricky RF, deejay oficial de Loca FM; Rubén Romero, deejay resident a la Cage Salou; i l’Álex Montes, resident a Ébano Peñíscola, van ser els encarregats de posar el ritme i d’animar la festa fins les nou del vespre.

Un altre dels actes que es va reprogramar va ser la inauguració de l’exposició de pintures d’artistes locals, que va tenir lloc el mateix dilluns a partir de les set, al casal cultural Les Monges, el qual va comptar amb l’assistència de l’alcalde Pere Virgili i de les regidores Isabel Mondéjar i Teresa Ferré. La mostra es podrà visitar fins el diumenge 27, de 19 a 21 hores.

Exposició de pintures d’artistes locals
La jornada del dimarts es va iniciar amb la festa infantil i de l’escuma. L’esdeveniment començà amb un esmorzar amb coca, xocolata i suc de taronja per a tothom, i, seguidament, es va donar pas al grup “Gil i els Ratataplam”, incondicionals de la Festa Major rodenca. Tant els petits com els seus pares van gaudir amb la diversió, la música i els jocs, primer dins del Pavelló, i, a continuació, al pati de l’escola El Cucurull amb la festa de l’escuma.

A la tarda, la sala d’actes del Museu de la Ràdio Luis del Olmo es va omplir de gom a gom molt abans de 2/4 de 7 de la tarda, per assistir a la reprogramació de l’homenatge que Luis del Olmo havia de retre a la poesia el passat dissabte, i al concert de piano i violí a càrrec dels músics Carlos Mora i Fanny Mayo, previst per ahir. Arran de la modificació de la programació, els músics, estudiants del conservatori de Londres, i del Olmo van unir-se per oferir un magnífic i emotiu recital de poesia i música clàssica conjugant ambdós arts, “què és la música sinó una altra forma de fer poesia?”, assegurava el periodista abans de començar.

Sobre l’escenari, els tres amb els seus instruments, Fanny amb el violí; Carlos Mora, al piano; i del Olmo amb la seva veu, van fer les delícies de les desenes d’afortunats que hi van poder assistir i viure com Miguel Hernández i Federico García Lorca dansaven al ritme de les sonates de Beethoven. Del Olmo va recitar coneguts poemes com “Nanas de la cebolla”, d’Hernández, o “Llagas de amor” i “Romance sonámbulo”, de Lorca. Pel que fa a la parella de músics, van oferir, entre d’altres, la “Sonata Pathetique” de Beethoven, una de les peces favorites del pianista.

Les persones que no van poder assistir ahir tindran una nova ocasió d’escoltar a Fanny Mayo i a Carlos Mora, que actuen per quart any consecutiu a Roda de Berà, el proper divendres, 25 d’agost, a les 19.30 hores, al Museu de la Ràdio Luis del Olmo.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Renfe reforça el servei de trens de Rodalies per la manifestació contra el terrorisme a Barcelona

Notícia següent

La primera quinzena d’agost, més pernoctacions i sense cancel·lacions per l’atemptat

Notícies relacionades