Roda de Berà dona la benvinguda al 2022 amb el Primer Bany de l’Any

La primera edició ha esdevingut un èxit de participació amb més d'un centenar de persones

Un 1 de gener assolellat amb temperatures inusualment altes per aquesta època de l’any han estat el context ideal per celebrar la primera edició del Primer Bany de l’Any de Roda de Berà aquest matí. Més d’un centenar de banyistes s’han atrevit a començar el nou any amb energia capbussant-se dins de l’aigua de la platja Punta d’en Guineu, la qual estava a una temperatura de 15,8 ºC.

Abans de les 11 del matí els atrevits banyistes de totes les edats han començat a arribar a la petita cala del Roc de Sant Gaietà. S’han pogut veure moltes famílies amb infants, les qui, animades per la temperatura primaveral d’aquest primer dia de l’any, aviat s’han tret la roba.

L’esdeveniment, amb la col·laboració de Fun Sports, s’ha iniciat amb la Sant Silvestre Sprint, una cursa de 200 metres nedant que ha comptat amb la participació de 38 nedadors i nedadores. El primer en creuar l’arc de meta ha estat en Jose Javier Montón, amb un temps de 3 minuts i 19 segons; seguit per la primera dona, la Nora Arilla, amb només dos segons de diferència. En Francesc Royuela i l’Ian Cowley, han estat els segon i tercer classificats de la categoria masculí; i la Sabrina Ferran i la Montse Pradell, la segona i la tercera de la categoria femenina. Els nedadors locals més ràpids han sigut l’Aitor Casas i la Lori McAndrew. L’alcalde Pere Virgili, Frederic Royuela, regidor de Turisme; i Teresa Ferré, regidora de Festes, han lliurat els premis.

La recaptació íntegra de la inscripció solidària de la cursa, de tres euros, serà destinada al Punt de Distribució d’Aliments de Roda de Berà.

Seguidament tots els participants del Primer Bany de l’Any s’han concentrat sota l’arc per córrer cap a la vora del mar i fer un capbussó. Molts d’ells i elles han cridat d’alegria, per l’adrenalina del moment, per l’alliberament d’endorfines, o potser perquè l’aigua estava molt freda, però tothom ha gaudit del primer bany. En sortir de l’aigua els hi esperava un got de brou per entrar en calor.

Els cent primers participants inscrits han rebut una tovallola de platja de regal amb la marca RdB t’estimo. Aquells i aquelles que a més a més s’han remullat abillats amb un banyador d’època han rebut un obsequi especial, un petit lot nadalenc.

Frederic Royuela, regidor de Turisme i impulsor de l’esdeveniment, s’ha mostrat molt satisfet per la resposta rebuda, “no esperàvem una participació tan alta en la primera edició. Estem molt contents que tants valents hagin volgut començar l’any acompanyant-nos-hi. Esperem que aquest sigui el primer de molts i que el Primer Bany de l’Any esdevingui una tradició a Roda de Berà”, ha dit.