Roda de Berà arranja diferents carrers del barri de la Barquera

També s’ha previst la renovació de l’enllumenat públic i la substitució del cartell d’accés al barri

Durant aquests dies l’Ajuntament està arranjant diversos trams de voreres del barri de La Barquera pel seu mal estat de conservació. En concret als carrers Teide, Pintor Huguet, Canigó, General Prim, Aneto i Gaià en els quals les arrels dels arbres havien esquerdat i desnivellat diferents trams. Aquests representaven un risc per als vianants pel seu estat de conservació i és per això que l’equip de Govern va prendre la decisió d’arranjar-los.

Ahir al migdia van visitar l’obra l’alcalde Pere Virgili, i el regidor d’Urbanisme, Manel González, acompanyats pel cap d’obra. Els treballs consisteixen en la demolició de les parts en mal estat i en la reposició del formigó de les voreres, rigoles i porcions d’asfalt de les parts afectades. Durant la passada setmana les obres es van concentrar al carrer Teide, ja finalitzat, i actualment l’empresa adjudicatària treballa al carrer Gaià i del Canigó.

El pressupost d’adjudicació va ser de 65.463,90 euros, i els treballs s’allargaran durant tres setmanes més.

Millores al barri

A banda de l’arranjament de les voreres d’alguns carrers, l’Ajuntament ha previst altres millores al barri. Al pressupost de 2022 hi ha inclosa una partida de 100.000 euros per al canvi de fanals a La Barquera, dins del Pla de renovació de l’enllumenat públic de Roda de Berà, per fer-lo més eficaç i eficient. Es canviaran les antigues lluminàries per unes amb tecnologia LED, les quals oferiran una millor il·luminació amb un cost més baix.

També s’ha previst la substitució de la senyalització d’entrada al barri des de la carretera N-340. L’actual cartell amb el nom “urbanització La Barquera” és de xapa metàl·lica, amb un disseny obsolet que s’ha degradat molt amb el pas del temps. La nova senyalització serà molt més moderna. Consistirà en una base de formigó a sobre de la qual es muntarà un muret de blocs de formigó que es revestiran amb gabions de pedra de color blau en la part inferior i acer corten en la part superior, sobre el qual s’instal·larà el nou rètol.