El pressupost de Torredembarra preveu un milió d’euros per inversions

L'equip de govern considera que són uns comptes "més atrevits" que els dels dos últims anys

L’Ajuntament de Torredembarra tindrà un pressupost de 21,6 milions d’euros per aquest exercici 2018. L’equip de govern ha presentat aquest dimecres uns comptes que inclouen gairebé un milió d’euros per a inversions. L’alcalde Eduard Rovira ha explicat que aquest pressupost té un altre caire respecte als que van presentar en els dos exercicis anteriors, sobretot per la reducció de deute i perquè ja s’ha fet front a algunes actuacions urgents que tenia el consistori.

Concretament, la reducció del deute per sota d’allò que marca el pla de sanejament i les inversions fetes a través dels diners de l’IVA del 2010 i del romanent de tresoreria 2016 permeten ara al govern ser una mica més flexibles amb la despesa. Així, Rovira ha comentat que enguany es permeten fer inversions que provenen dels ingressos corrents.

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda, Josep Maria Guasch, ha qualificat aquest pressupost com “més atrevit” que els dos anteriors i ha detallat que la revisió del cadastre que s’ha fet recentment permetrà augmentar el capítol d’ingressos corrents. Després de dos anys difícils per les limitacions imposades per l’endeutament, Guasch creu que ara es veurà que l’actual govern està “ben encaminat”.

Pel que fa a les inversions previstes, més de la meitat -511.000 euros dels 976.000 pressupostats- aniran a la regidora de Via Pública i Manteniment. Uns 100.000 euros es dedicaran a diverses actuacions relacionades amb l’enllumenat públic i l’eficiència energètica. També es preveuen 50.000 euros per rebaixos als passos de vianants, 87.000 per obres a la via pública o 50.000 per condicionar l’escultura Alfa i Omega, Torredeentre d’altres.

Aquestes inversions s’han de sumar a les projectades l’any passat, moltes de les quals es materialitzaran en el present exercici, com per exemple el pla d’asfaltat, la reforma del carrer Pere Badia o l’adequació del pas superior del Barri Marítim. El regidor de Via Pública i Manteniment, Vale Pino, ha assegurat que estan “molt emocionats” per totes aquestes obres, que “canviaran la realitat dels carrers de la Torre”. Una altra de les prioritats de l’actual govern és avançar en la implantació de l’administració electrònica. És per això que en el pressupost del 2018 s’inclouen partides per un valor total de 230.000 euros per modernitzar l’equipament i el programari informàtic de l’Ajuntament.

Tot i que encara no han volgut donar xifres concretes, la previsió és que el 2017 es tanqui també amb un romanent de tresoreria positiu. Això podria donar peu a dedicar encara més recursos a inversions o a obrir la partida dels pressupostos participatius. Segons les previsions del govern torrenc, l’exercici 2017 s’hauria de tancar amb un 67% d’endeutament, set punts per sota del que demanava el pla de sanejament per 2020. Guasch, titular d’Hisenda, ha recordat que quan van començar el mandat aquest percentatge era del 104%.