“L’objectiu és un Roda per viure en família”

Queda poc perquè acabi l’actual legislatura. Quina valoració fa d’aquests quatre anys?
Havent estat al govern, com no pot ser d’altra manera, fem una valoració positiva. Crec que hem avançat en molts aspectes, des de l’econòmic al cultural, passant pel lúdic o l’esportiu. Així que la valoració global és molt positiva.

Han assolit tots els objectius que s’havien proposatl’any 2015?
No, crec que mai ningú assoleix tots aquells objectius que s’ha marcat. Nosaltres n’hem assolit gairebé el 90%, però és veritat que moltes de les qüestions que no eren objectius en aquell moment han acabat sent-ho durant la legislatura i hem fet moltes altres coses que no estaven previstes al nostre programa electoral, que és el nostre compromís amb els ciutadans.

Ha quedat alguna cosa pendent per fer?
Diria que ens han quedat pendents grans infraestructures que no són només responsabilitat de l’Ajuntament de Roda, sinó aquelles en què està implicada alguna administració de major àmbit. Per exemple, haurem de seguir batallant per tenir el baixador a la platja de la línia de tren. Hem de seguir batallant per aconseguir el finançament per passar la biblioteca de la plaça de la Sardana a la plaça de la República, dins de Cal Guivernau. Hem de seguir treballant per aconseguir l’institut o per la reobertura del CAP de la platja. I hi ha una cosa amb la qual no surto satisfet i és que hem de millorar la gestió del manteniment del dia a dia.

Un dels grans èxits, a través del Pacte de Berà, ha estat la desviació de camions de l’N-340. Quina valoració en fa?
Molt positiva, sobretot en aquest tram que va de Torredembarra fins al Vendrell. Tots aquells que circulem cap a Tarragona o cap al Vendrell per l’N-340 hem notat moltíssim la baixada del trànsit. Aquest pacte va nàixer al costat de l’arc de Berà, per això porta el nom, i quan jo m’hi vaig incorporar em va agradar molt veure l’ambient que es respirava entre els diferents ajuntaments i alcaldes de tots els colors. Això és el que crec que hem fet millor. No hem posat colors ni banderes, sinó que hem anat tots a una i quan ha calgut nomenar un portaveu hem nomenat el que crèiem que era el millor per fer-ho. I crec que es nota molt que l’N-340 ha deixat de ser una cinta transportadora i ja es pot circular amb certa normalitat.

Un altre projecte que es treballa conjuntament amb Creixell és la de fer un baixador de tren al sector de la platja. En quina situació es troba?
Nosaltres vam encarregar un estudi a la Generalitat en l’anterior legislatura i ens van fer un avantprojecte, no només constructiu, sinó de la implementació i de la posada en funcionament d’aquest servei, que té afectacions sobre els veïns del municipi que el volen utilitzar, però també sobre aquells ciutadans que van dalt del tren. Llavors s’ha d’estudiar tot molt. En aquest avantprojecte hi havia quatre propostes, tres d’elles dins el terme municipal de Roda i una a Creixell. Nosaltres optem per compartir-ho amb Creixell perquè serà molt més fàcil tirar-ho endavant, tot sabent les dificultats que té.

Per aquestes eleccions ha optat per desmarcar-se del PDeCAT i presentar-se amb una agrupació d’electors. Per què?
Mai he tingut carnet de cap partit polític. Sempre he anat a les candidatures com a independent per poder-me desmarcar quan volgués o creies que el projecte en el que m’incorporava no seguia la línia que el meu interior em deia que havia de seguir. Des de fa mesos vam optar per desmarcar-nos de la línia que marcava el PDeCAT. Dels regidors que som a govern només hi ha una regidora que tingui el carnet del PDeCAT i els altres som tots independents. Per tant, crèiem que el millor que podíem fer era anar en una llista independent, en aquest cas una agrupació d’electors que ens dona un marge de maniobra important coneixent com coneixem la societat de Roda.

Es veu confiat a poder repetir com alcalde?
Sí clar, si no no em presentaria. Totes les candidatures ens presentem per guanyar i creiem que ho farem. Nosaltres optarem per repetir els resultats i si podem millorar-los, si no treballarem per governar. El nostre ADN és de govern i lluitarem fins a l’últim dia. Em sento confiat i esperançat.

Nota el suport de la gent?
La veritat és que sí. El canvi que hem fet d’estructura, presentació i tarannà ens l’han acceptat i cada vegada que l’expliquem en actes públics la gent ens transmet la seva confiança. Ho sabrem el 26 de maig a les 22.00 hores.

Quins valors destacaria de la seva candidatura?
De la candidatura destacaria l’experiència i el coneixement del funcionament i les associacions de Roda, però sempre injectant-li jovent, il•lusió i compromís. És una amalgama de gent que cobrim tots els aspectes que hi ha a Roda.

Què li pot oferir vostè que no li poden oferir els altres candidats?
El coneixement en la gestió, que crec que és important. També la capacitat de negociació i d’arribar a acords, perquè hem hagut de negociar molt i arribar a molts acords. Cap dels projectes importants que hem portat a l’aprovació del plenari ens l’han tirat enrere. Ho hem aprovat tot i governar en minoria. Per tant, crec que podem oferir això.

Quin serà el pilar bàsic del programa electoral de Tria Roda?
Un Roda per viure en família. A partir d’aquí, com marquen els programes electorals, portem un llistat de coses a fer, però són aquelles escales que ens ajudaran a arribar a la fita que volem. El que hem de transmetre és la filosofia, la manera de ser i la manera de governar un poble. Després hi haurà coses que les podrem fer, algunes que es quedaran pendents o en farem de noves. Però el que hem de tenir clar és l’objectiu i aquest és un Roda per viure en família.

Per acabar, amb qui estaríeu disposats a pactar?
D’això en parlarem el 26 de maig a les 22.00 hores. Nosaltres no tenim prepactes ni hem parlat amb ningú del que pot passar l’endemà. Hem de veure els resultats. Nosaltres sortim a guanyar i a governar, a partir d’aquí, dependent dels resultats que es donin, nosaltres parlarem amb tot aquell que porti un programa electoral el més semblant possible al nostre. Aquesta facilitat de negociació que ens ha permès governar durant quatre anys ens ha de permetre ara governar amb qui vegi un Roda més igual al nostre. Tenim la sort d’anar sota una agrupació d’electors que no tenim fronteres ni banderes per negociar.