L’independentisme de Torredembarra reclama la llibertat de Junqueras i Forn

Un centenar de persones es concentren a la plaça del Castell quan es compleixen sis mesos de l'entrada a presó dels dos líders polítics

Un centenar de persones s’han concentrat aquest dimecres a la plaça del Castell de Torredembarra per reclamar l’alliberament dels líders polítics catalans empresonats el dia que es compleixen sis mesos de l’entrada a Estremera d’Oriol Junqueras i de Joaquim Forn.

L’acte ha començat amb la lectura d’un manifest de suport als professors de l’INS El Palau, de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), acusats d’un presumpte delicte d’odi contra els fills de guàrdies civils que hi ha al centre.

Posteriorment, l’alcalde Eduard Rovira (ERC) i la regidora del PDeCAT, Anna Magrinyà, han llegit un altre text de suport a Oriol Junqueras i Joaquim Forn, exigint el seu alliberament. Magrinyà ha recordat que el de manifestació és “un dret bàsic en qualsevol democràcia, però aquí l’Estat actua com una dictadura” i també ha destacat que Junqueras i Forn són “innocents” perquè “no han estat jutjats i, per tant, els seus drets estan intactes”. Per la seva banda, l’alcalde Eduard Rovira ha comentat que “a l’estat espanyol s’estan vulnerant drets bàsics i llibertats. Per això no podem deixar d’alçar la veu. Cal seguir lluitant cada dia, una lluita pacífica d’un poble per una societat més lliure. Ens volen aïllar i estem més units que mai”.

A la concentració han participat representants de les diferents forces polítiques independentistespresents al consistori així com membres de les entitats socials, com l’ANC. L’acte ha acabat amb una enlairada de globus grocs on s’havien escrit missatges demanant la llibertat dels presos i amb el cant d’Els Segadors.