L’Ajuntament d’Altafulla farà una aturada de dues hores per al Dia de la Dona

El consistori garantirà l'obertura de l'Ajuntament i el funcionament del personal de Brigada i les llars d’infants amb el serveis mínims establerts

Després que el Ple de l’Ajuntament d’Altafulla s’afegís a la vaga feminista del 8 de Març, el personal municipal, d’acord amb el comitè d’empresa, farà demà una aturada de dues hores per torn amb motiu del Dia Internacional de la Dona amb l’objectiu de reivindicar les grans xacres que han de suportar les dones com laprecarietat laboral, la bretxa salarial, la violència masclista i la manca de coresponsabilitat en les tasques de cures.

Aquesta aturada complirà amb els serveis mínims, que regula la Generalitat de Catalunya, en l’àmbit d’Educació. Així es garantirà l’obertura de l’Ajuntament i el funcionament del personal de Brigada i les llars d’infants municipals Francesc Blanch i Hort de Pau. D’aquesta manera, els centres públics de les escoles La Portalada i El Roquissar, tindran com a mínim, una persona de l’equip directiu per centre, i un docent per cada sis aules en l’ensenyament infantil i primària, de 3 a 12 anys; per garantir la seguretat en l’horari de menjador i activitats complementàries, un terç del personal, i per a les escoles bressol Francesc Blanch i Hort de Pau, també, un terç de personal.

D’altra banda, la regidora de Polítiques de Gènere, Marisa Méndez-Vigo, ha fet una crida a la ciutadania perquè se sumi a l’acte unitari a la manifestació del moviment feminista que tindrà lloc a partir de les 19h a la plaça Imperial Tàrraco de Tarragona. Per desplaçar-s’hi, el consistori oferirà servei d’autocar gratuït, amb sortida a les 18:30h des de l’Era de l’Hospital. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia trucant al telèfon 977650008.