Jordi Molinera i Alba Muntadas estrenen coalcaldia a Altafulla

L'EINA formarà govern amb el PSC i Ara Altafulla

Jordi Molinera i Alba Muntadas amb la vara d'alcalde

Jordi Molinera i Alba Muntadas ja són els nous coalcaldes d’Altafulla. Els candidats de l’EINA han rebut la majoria absoluta en el ple d’investidura després del pacte de govern al qual van arribar amb el PSC i Ara Altafulla. D’aquesta forma es posa el punt final a l’etapa a l’alcaldia de Fèlix Alonso, el gran absent del plenari, que no ha recollit l’acta de regidor i deixa la primera línia política.

La gran incògnita d’aquesta investidura era saber com s’implementaria una coalcaldia sense precedents i sense cap ordenament jurídic que la regulés. Finalment, Jordi Molinera ha estat escollit alcalde formalment, però un cop ha recollit la vara li ha demanat a Alba Muntadas que acceptés compartir l’alcaldia amb ell.

“Avui comencem a treballar per una Altafulla socialment justa, solidària i oberta a tothom”, han anunciat els coalcaldes posant èmfasis en el fet que serà un govern transparent i que comptarà amb la participació ciutadana. Les regidores del PSC, Inma Morales, i d’Ara Altafulla, Natàlia Sanz, s’han mostrat emocionades en els seus discursos i “amb moltíssima il·lusió” d’iniciar el mandat.

Pel que fa a l’oposició, la número 2 d’Alternativa Altafulla, Montse Castellarnau, ha agafat el relleu de Fèlix Alonso com a portaveu de la formació volen agrair la feina del ja exalcalde i afirmant que “ha deixat el llistó ben alt”. Castellarnau ha desitjat sort al nou govern i ha assegurat que faran “una oposició responsable”. Per la seva banda, el portaveu de Junts per Altafulla, Hèctor López-Bofill, ja retret als nous coalcaldes “no haver aconseguit un pacte indepdentista” tot i que ha deixat la porta oberta de cara al futur.

Un cop acabat el plenari, i com ja s’havia anunciat en la presentació de l’acord de govern, s’ha penjat a la façana de l’Ajuntament un llaç groc i una pancarta amb l’expressió “Llibertat Presos Polítics”. A més, s’ha substituït la bandera espanyola que onejava al costat de la senyera per una altra amb l’escut d’Altafulla.