El jutge desestima la causa que afectava el regidor José García

Es considera que els presumptes fets denunciats no són constitutius d’infracció penal

El regidor del PSC, José García. Foto: Ajuntament de Torredembarra
El regidor del PSC a l'Ajuntament de Torredembarra, José García. Foto: Ajuntament de Torredembarra

L’agrupació socialista de Torredembarra ha manifestat aquest dimecres la seva satisfacció pel sobreseïment de la causa judicial que afectava al regidor del PSC a l’Ajuntament torrenc, José García.

Així, d’acord amb l’auto judicial, el jutge ha acordat el sobreseïment del cas després de considerar que els presumptes fets denunciats no són constitutius d’infracció penal. Cal recordar que el regidor torrenc estava investigat i acusat de delictes de falsedat documental, descobriment i revelació de secrets de l’època de quan era regidor de Governació de l’Ajuntament. 

Segons José García, “el temps i la justícia posen cadascú al seu lloc. Vaig dir des del primer dia que era innocent i la justícia així ho ha corroborat. Tots aquells que, com el grup municipal de Ciutadans, van demanar la meva dimissió sense -no ja haver estat condemnat sinó ni tan sols haver anat a judici- ara haurien d’aprendre que la presumpció d’innocència no és una paraula bonica orfe de contingut sinó un dels fonaments essencials de qualsevol societat democràtica.”

En el mateix sentit s’ha manifestat el portaveu del PSC a Torredembarra, Vale Pino, que ha recordat que “durant la passada campanya electoral van haver-hi moltes insinuacions i se’ns van fer determinats requeriments per tal que apartéssim José García de la nostra candidatura electoral. No ho vàrem fer perquè estàvem convençuts de la seva innocència i sabíem del seu compromís polític amb el poble de Torredembarra. Avui constatem que aquesta aposta ha estat reeixida.” 

Finalment, Vale Pino ha reiterat que “el compromís del grup municipal socialista amb Torredembarra és total i absolut, al 100%. Volem una Torredembarra líder en qualitat de vida i serveis municipals d’excel·lència i ningú ens apartarà de la nostra determinació de treballar fins a fer-ho possible.”