Anna Magrinyà (JxCat), acusada de falsificar certificats municipals d’assistència

La regidora de Junts per Catalunya a l'Ajuntament de Torredembarra justificava les seves absències laborals amb documents falsos

La regidora de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Torredembarra, Anna Magrinyà, hauria estat justificant les seves absències laborals amb falsos certificats municipals d’assistència a òrgans col·legiats. Una pràctica que, segons han donat a conèixer el consistori en un comunicat, “s’hauria produït de manera reiterada i dilatada en el temps”.

Magrinyà hauria falsificat “un centenar de certificats de sessions plenàries inexistents o de juntes de govern a les quals, com a regidora de l’oposició, no ha assistit mai”. L’equip de govern de Torredembarra ha denunciat que s’hagi fet “un ús fraudulent de l’escut oficial de l’Ajuntament” i s’hagi falsificat la signatura del secretari municipal.

El cas ha estat descobert pels serveis tècnics de la Diputació de Tarragona, on treballa Anna Magrinyà, que van alertar l’Ajuntament de Torredembarra de possibles irregularitats en els justificants d’assistència. El secretari municipal va comprovar que els documents eren fraudulents i va posar el cas en coneixement de la Fiscalia del Vendrell.

L’Ajuntament demana explicacions

Per l’Ajuntament “aquest tipus de pràctiques són èticament reprovables i malmeten la imatge de Torredembarra, dels polítics i polítiques i dels treballadors i treballadores públics”. “Qui actuï d’aquesta manera no pot representar Torredembarra ni formar part de la Corporació Municipal”, asseguren.

L’alcalde, Eduard Rovira, ha qualificat de “deplorable” el fet que “s’hagin utilitzat símbols del consistori de forma fraudulenta per justificar qüestions personals”. El batlle ha explicat que la regidora de Junts per Catalunya encara no s’ha posat en contacte amb ell i li ha demanat que faci una explicació pública dels fets.

Des de l’oposició, PSC i Ciutadans s’han sumat al comunicat de l’equip de govern i també han demanat explicacions a la regidora. El portaveu dels socialistes, Valeriano Pino, s’ha posat en contacte amb Magrinyà però ella “s’ha limitat a dir que era un tema de l’àmbit laboral i no em va confirmar res del que es denuncia”. Pino ha demanat “ser prudents i esperar que els fets siguin verificats i comprovats”.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament, Toni Cruz, ha lamentat l’absència de la regidora a la comissió informativa que s’ha fet aquest dijous i en la qual “hagués pogut donar les explicacions que ella volgués”. “Quan algú es queda sense dir res ni es posiciona ni dona la cara, és una falta de cordialitat a tots els regidors i en primer lloc, a l’alcalde”, ha afegit.

Cruz creu que seria interessant “saber l’opinió de Junts per Catalunya sobre els actes de la seva regidora a l’Ajuntament de Torredembarra” i ha explicat que encara no demanaran una comissió d’investigació fins que no hi hagi recorregut del cas a la Fiscalia. Per últim, ha posat en dubte que Magrinyà es presenti al ple de pressupostos que s’ha de celebrar la setmana vinent.