Altafulla tindrà “un govern republicà i de canvi” format per l’EINA, el PSC i Ara Altafulla

El nou govern estarà liderat per una coalcaldia formada per Jordi Molinera i Alba Muntadas

Imatge dels 7 regidors del nou govern d'Altafulla després de signar l'acord. Foto: Julio Collado

Jordi Molinera i Alba Muntadas seran els coalcaldes d’Altafulla els pròxims 4 anys. L’EINA-ERC, el PSC i Ara Altafulla han presentat aquest dimarts l’acord de govern al qual han arribat per al mandat 2019-2023 i que han definit com “republicà i de canvi”. Aquest acord es basa en tres eixos principals: un Pla d’Acció Municipal (PAM) conjunt, la confiança entre els socis de Govern i la implicació en les seves regidories dels membres del Govern.

En ser l’EINA la formació majoritària del nou govern, aquest tindrà un lideratge compartit i paritari en forma d’una coalcaldia formada per Jordi Molinera i Alba Muntadas. “Aquesta és una manera de visualitzar el treball en equip i donar una visió de gènere”, ha explicat Muntadas. En aquest sentit, les tres formacions polítiques han destacat que per primera vegada Altafulla tindrà un govern format majoritàriament per dones, amb una d’elles assumint el lideratge polític del municipi.

Sobre la forma de treballar, han assegurat que “volem un canvi real en la forma de fer política” i en aquest nou mandat Altafulla serà governada des de la cooperació i la solidaritat entre els membres del govern, la mà estesa cap als partits de l’oposició i la voluntat de sumar a la ciutadania en la responsabilitat de la presa de decisions importants del municipi. “La participació i la transparència és una cosa que fins ara hem trobat a faltar i que des de l’oposició feia temps que estavem demanant”, ha dit la futura coalcaldessa, Alba Muntadas.

Un acord de govern municipalista

D’altra banda, el document que han signat els regidors destaca el caràcter municipalista de l’acord per sobre de l’eix nacional. Recorden que un 52% dels vots van ser a forces independentistes, però insisteixen en el fet que cal ser conscients que eren unes eleccions municipals i el més important és el rumb i les decisions polítiques que afectaran en el seu dia a dia a Altafulla i la seva població. Tot i això, han explicat que, a més de la senyera i la bandera d’Altafulla, es penjarà al balcó de l’Ajuntament la pancarta amb el lema “Llibertat Presos Polítics” que el plenari va aprovar per majoria durant el mandat anterior.

“No ho fem per independentisme, sinó per valors democràtics”, ha explicat el futur coalcalde, Jordi Molinera, qui ha volgut deixar clar que “és una pèrdua de temps parlar aquí de la República o els presos polítics, un tema que m’afecta personalment i pel qual he anat a declarar com a testimoni al Tribunal Suprem”. “Això no és el Parlament ni el Congrés dels Diputats, això és l’Ajuntament i aquí hem vingut a parlar d’Altafulla”, ha sentenciat.

Per la seva banda, la regidora d’Ara Altafulla, Natàlia Sanz, ha insistit en el fet que es tracta “d’un pacte de govern municipalista on el que prima és el programa” i ha assegurat que “els tres partits anirem de la mà”. En aquest mateix sentit, la regidora del PSC, Inma Morales, ha dit que “en aquests 4 anys treballarem en conjunt i amb un compromís plural amb Altafulla”.

Junts queda fora de govern i Fèlix Alonso es retira

Sobre un possible pacte amb Junts per Altafulla, Molinera ha explicat que la intenció inicial de l’EINA era formar un govern amb 9 regidors, però que les formes de negociar dels exconvergents els van deixar fora. “Ens van fer l’amenaça de facilitar l’alcaldia a Alternativa Altafulla, així que els vam descartar i ens vam proposar garantir el govern de canvi que la gent havia demanat”, ha dit el cap de llista de l’EINA, qui ha avançat que es donaran a conèixer pròximament el dia a dia de les negociacions amb tots els partits.

Així doncs, Molinera i Muntadas substituiran a l’alcaldia a Fèlix Alonso, qui després de perdre les eleccions ja va anunciar que no recollirà l’acta de regidor i es retirarà de la vida política altafullenca. “Mereix tot el nostre respecte i agraïment per la feina feta en aquests 8 que ha dedicat a Altafulla”, ha dit sobre ell Jordi Molinera, desitjant-li “molta sort i encerts en el seu futur professional i personal”.

Definit el cartipàs pel mandat 2019-2023

L’acord de govern ja deixa definit quin serà el cartipàs d’Altafulla durant el mandat 2019-2023. La coalcaldia entre Jordi Molinera i Alba Muntadas implicarà una gestió conjunta de les àrees de Serveis Municipals, Civisme i Seguretat. Paral·lelament, Jordi Molinera (EINA) assumirà també Acció Social, Treball, Joventut i Participació Ciutadana, mentre Alba Muntadas (EINA) s’encarregarà també d’Urbanisme i Obres Públiques, Medi Ambient i Polítiques de Gènere.

Dani Franquès (EINA) serà el nou regidor d’Hisenda i Transparència, Comunicació i Administració electrònica i general. Gemma Maymó (EINA) assumirà les àrees de Cultura, Educació i Salut. Àlex Cañas (EINA) serà el responsable d’Esports, Festes i Habitatge. Inma Morales (PSC) gestionarà Via Pública i Mobilitat, Gent Gran i Protecció Animal. Natàlia Sanz (ARA) serà la nova regidora de Comerç, Turisme i Emprenedoria.