Altafulla tanca el 2017 amb un tancament de més de dos milions d’euros

El deute viu és del 3,01%, el que representa una reducció de 21 punts des del 2011, i es podria liquidar enguany

L’Ajuntament d’Altafulla ha tancat l’any 2017 amb un romanent de tresoreria positiu  de 2.299.524,82 €, xifra que es pot traduir en les inversions i altres despeses que pot executar el consistori per aquest exercici 2018.

 L’equip de govern, format per Alternativa Altafulla i el Partit Demòcrata Europeu Català, es mostra “molt satisfet” per aquestes dades, i ha deixat clar que l’Ajuntament d’Altafulla és capaç de seguir invertint en la millora del municipi amb “sentit comú” sense renunciar a la millora dels serveis tot mantenint el personal municipal, des que va començar la crisi econòmica fins ara.

 Amb aquests números a la mà, l’Ajuntament podrà tirar endavant diferents inversions reivindicades al municipi com són el gimnàs del col·legi La Portalada, i la remodelació del Casal La Violeta. Aquest romanent també servirà per millorar la xarxa elèctrica en diferents punts del municipi, malgrat que el govern municipal ha avançat que, “com sempre s’ha fet”, es marcaran prioritats.

Una altra dada que destaca, és el deute viu de l’Ajuntament d’Altafulla que se situa en el 3,01% (248.892,96), percentatge que el posiciona un cop més d’entre una de les administracions més sanejades de tot l’Estat espanyol, molt per sota del 75 % que marca l’Estat, fet que permet que, en cas que l’Ajuntament d’Altafulla volgués endeutar-se amb operacions de préstec, no seria necessària l’autorització prèvia del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya. El deute s’ha reduït des del 2011 en un 20,96%. Llavors se situava en el 23,97 %.