L´Ajuntament de Creixell suspèn la Festa Major del Santíssim Sagrament 2020

Aquesta és la Festa Major Grossa de Creixell i des de fa 400 anys es celebra sempre el tercer cap de setmana de setembre.

L’Ajuntament de Creixell ha fet oficial avui la suspensió de la Festa Major del Santíssim Sagrament o de la Minerva 2020 i de tots els actes programats que s’havien de celebrar i que es suspenen a causa de la Covid-19.

La regidora delegada de l’àrea de Festes Pili Romero explica que “molt a contracor ens hem vist abocats a suspendre els actes de la Festa Major Grossa de Creixell, la del Santíssim Sagrament”

 Però amb l’actual evolució de la pandèmia i els rebrots a Catalunya. es fa difícil garantir al 100% la seguretat del públic assistent als actes que haviem preparat.

 Per la qual cosa, finalment ha calgut prendre aquesta dràstica decisió de suspendre la Festa Major del Santíssim Sagrament o de la Minerva 2020, que ha estat presa de comú acord entre els membres de l’equip de Govern Municipal.

L’únic acte de la Festa Major que es realitzarà és l’Ofici Solemne del Santíssim Sagrament el diumenge 20 de setembre de 2020 a les 12:00h. a l’Església Parroquial de Sant Jaume de Creixell.

A l’Ofici Solemne del Santíssim Sagrament hi participarà el Cor de Veus de Torredembarra format per Natália Casasús, soprano; David Molina, mezzo; Jordi Voltà, tenor i Marina Ciuró, baríton i organista.

En aquest acte, Mossén Joan Brulles s’acomiadarà de la Parróquia i del poble de Creixell, després de molts anys com a Rector de la Vila. Molt aviat, el torrenc Mossén Joan Brulles, marxarà destinat a una nova missió pastoral i eclesiàstica al Marroc, concretament a la ciutat de Rabat.

Enguany les tradicionals coques del Pa Beneit estaràn embolicades en plàstic i ja estaran dipositades a l’interior de l’Església de Sant Jaume. No hi haurà la tradicional Processó del Pa Beneit. Un cop beneides, es distribuiran entre les famílies de la Vila però no es podrán menjar a l’interior de l’Església com era tradicional i se les haurán d’emportar a casa seva. Tampoc es farà la benedicció del vi i la degustació dins de l’Església.