L’Ajuntament d’Altafulla iniciarà aquesta setmana una poda exhaustiva al Parc de Voramar

El consistori fa una gestió activa de l’arbrat públic amb l’objectiu de mantenir-lo en condicions òptimes i evitar situacions de risc per al veïnat

L’arbrat a l’espai públic proporciona grans beneficis a la ciutadania tant ambientals com socials i també té un paper important en la millora paisatgística.

Perquè pugui fer la seva funció, cal mantenir-lo en bones condicions i estable i per això l’Ajuntament d’Altafulla en fa una gestió activa, inspecciona els arbres de tot el municipi per detectar els que estan en mal estat, avaluar-ne el risc associat i determinar l’actuació que cal fer-hi.

En aquesta línia, una de les actuacions que desenvoluparà el consistori aquesta setmana serà la poda d’arbres al Parc de Voramar, segons ha anunciat la responsable de Medi Ambient i Via Pública, la coalcaldessa Alba Muntadas. Aquesta actuació es durà a terme d’acord amb un estudi que s’ha realitzat amb empreses especialitzades en jardineria, tala i poda.

Els treballs consistiran en una poda selectiva amb l’objectiu de garantir l’estabilitat de l’arbre quan hi hagi alguna part morta, i per reduir les molèsties que puguin provocar al veïnat minimitzant així els riscos de caiguda.

Des de la regidoria s’ha avançat també que alguns arbres de l’espècie eucaliptus es talaran perquè són exemplars morts o malalts i que representen un elevat risc de perillositat. Abans de talar-los, però, se’ls aplicarà un tractament fitosanitari amb la intenció de recuperar-los.

Seguint aquest mateix criteri i paral·lelament a aquesta actuació, des del consistori es treballa en un pla de replantació d’altres espècies més adaptables al nostre clima per substituir els exemplars que s’hagin hagut de talar perquè el tractament per recuperar-lo no hagi donat els resultats esperats.

Cal recordar que quan es tala un exemplar, per exemple, s’ha de tenir en compte la seva mida ja que si són grans cal esperar un any per poder treure la soca, i és necessari que es podreixin les arrels perquè puguin nodrir la nova plantació.