Joan Morlà: “L’Escola de Música Municipal i l’aulari de l’ESO aviat seran una realitat”

Entrevista amb l'alcalde del Catllar

Imatge de l’alcalde del Catllar, Joan Morlà. CEDIDA

Quina valoració fa del que va de mandat fins al dia d’avui?

En faig una valoració positiva, tot i la complexitat del moment en què vivim. Estem tirant endavant projectes importants, l’Escola de Música Municipal i l’aulari de l’ESO aviat seran una realitat. La coberta de Mas Pallarès, que ha de permetre consolidar l’edifici i la portada d’aigua al Camp de futbol ja han estat adjudicats.

Un dels seus socis de govern va decidir marxar a finals de maig i des d’aleshores governen en minoria. Està sent més difícil?

Lògicament un govern en minoria no té les garanties d’un govern amb majoria, no obstant amb el diàleg i la responsabilitat municipal que s’espera dels grups municipals a l’oposició ha de fer que el municipi vagi endavant.

Han pogut tirar endavant tots els projectes que tenien previstos?

De moment sí.

Quin impacte ha tingut la covid-19 al municipi?

Doncs com en la majoria de municipis, impacte sanitari, social, econòmic, emocional, no obstant cal dir que la pandèmia a hores d’ara ha tingut una afectació moderada en comparació a altres municipis.

Des de l’Ajuntament quines ajudes socials i econòmiques s’han impulsat per pal·liar els efectes de la crisi?

Hem impulsat tres tipus d’ajuts, cal dir que quasi amb la unanimitat de tot el consistori: ajuts econòmics municipals d’urgència social en l’àmbit de l’habitatge i altres; ajuts a autònoms i petites empreses de menys de 15 treballadors afectats per l’emergència sanitària; i ajuts per a famílies amb dificultats econòmiques.

Han hagut de fer un replantejament de les inversions previstes pel futur?

De moment no.

Quina valoració fa d’aquesta temporada turística tan atípica?

Ha estat una temporada turística molt fluixa, com arreu. Cal dir que els mesos abans del mes de març estaven en un moment molt bo turísticament parlant, ja que estàvem recollint la feina feta anteriorment. La pandèmia va tallar de cop l’increment en nombre de visitants, principalment visites al Castell de grups organitzats per agències de viatges i també visites escolars.

L’elevat nombre d’urbanitzacions disperses fa que la gestió sigui més complicada. En què treballen per fer un reequilibri territorial?

En un sistema de reordenació territorial que preveu descentralitzacions i un projecte de viabilitat que ha d’unir la majoria d’urbanitzacions.

La reorganització dels contenidors a les urbanitzacions va generar força polèmica. Per què ho van fer?

Amb l’entrada en funcionament del nou contracte de recollida de brossa, delegat el servei al Consell Comarcal del Tarragonès, i una vegada adjudicat a l’empresa FCC per concurs públic, les noves illes de contenidors i els nous camions van fer que tècnicament s’haguessin de fer alguns canvis.

En quina situació es troba la posada en funcionament de l’Escola de Música Municipal i l’aulari de secundària?

Doncs tot fa preveure que aquesta tardor es finalitzaran les obres.

I pel que fa al pavelló esportiu?

Estem en la fase de redacció de les bases per treure a concurs el projecte, durant el 2021 s’ha de veure el projecte caminar.

El Catllar té llum verda per dotar de nous usos i recuperar l’antic recinte industrial de La Fàbrica. Que s’hi farà?

Bé, aquest complex industrial abandonat va ser adquirit en propietat per la Cooperativa La Fàbrica en Transició. L’Ajuntament del Catllar sempre ho ha vist en bons ulls i per aquesta raó ha donat tot el suport que ha tingut al seu abast. L’interès de la Cooperativa propietària és fer un espai de coworking i vivenda cooperativa, amb habitatges i espais comuns de treball i lleure.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els majors de 65 anys i el personal sanitari, els primers en vacunar-se

Notícia següent

El Port Tarragona prova un innovador sistema de connexió elèctrica a vaixell

Notícies relacionades