Denunciat el conductor d’un camió a Roda de Berà per set infraccions de trànsit i transport

Un mosso fora de servei va aconseguir aturar el camió que circulava a gran velocitat

Imatge recurs de Mossos d'Esquadra. Foto CEDIDA

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial del Camp de Tarragona van denunciar el passat 22 de maig un home, de 45 anys, de nacionalitat marroquina i sense domicili conegut, per quatre infraccions de trànsit i tres infraccions en matèria de transport.

Els fets van tenir lloc el mateix dia, al voltant de les 21.30 hores, quan un mosso fora de servei que circulava per l’AP-7 en sentit Barcelona, va ser avançat a gran velocitat per un camió, a l’altura de Roda de Berà. L’agent va aconseguir aturar el camió en aquesta àrea fins que minuts després va arribar al lloc una patrulla de trànsit.

Després de les corresponents comprovacions, els agents van denunciar administrativament el conductor per un total de set infraccions. En matèria de transport, les tres denúncies fan referència a la manipulació del tacògraf, el malfuncionament del limitador de velocitat i la conducció ininterrompuda durant més de vuit hores seguides.

Pel que fa a les relatives al trànsit, el conductor va ser denunciat per superar els 125 quilòmetres per hora, quan el límit d’aquest tipus de vehicles és de 90 km/h. També se’l va denunciar per no portar cordat correctament el cinturó de seguretat. Es tracta d’una pràctica cada cop més habitual entre alguns conductors de camions que s’asseuen damunt del cinturó per simular que el porten posat quan en realitat la franja abdominal no està cordada. Les dues darreres denúncies fan referència a l’ocupació de la cabina per part de dues persones més a banda del conductor i el desgast i les malformacions que presentaven els pneumàtics del camió.

El camió, que transportava síndries d’Almeria fins a Tarragona, va quedar immobilitzat a Roda de Berà fins que es va fer efectiu el pagament total de les sancions. En conjunt aquestes ascendien a 6.900€, tot i que amb els descomptes per pagament immediat en tractar-se d’un camió amb plaques estrangeres, l’import abonat va ser de 3.950 €.