Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

La Generalitat treballarà la penetració urbana del tramvia a Tarragona

Avatar photo

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha rebut aquest matí en visita protocol·lària a la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, que ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Tarragona.

Han acompanyat a la consellera en la visita al consistori tarragoní el Delegat del Govern, Àngel Xifré; el tinent d’alcalde de Territori, Nacho García; el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas; i el director dels Serveis Territorials de Territori de Tarragona, Xavier Villacampa.

El tramvia i l’habitatge són els dos temes que han centrat la reunió. L’alcalde Viñuales ha agraït la visita de la consellera Capella “per la bona predisposició que ha demostrat tenir el Govern per treballar projectes comuns i tan necessaris com el tramvia”.

L’alcalde de Tarragona ha manifestat a la consellera de Territori la discrepància en la penetració del tramvia per la ciutat, per la qual cosa ha agraït el compromís del Govern de la Generalitat per treballar aquest aspecte. “Estudiarem els aspectes tècnics amb la voluntat de posar-nos d’acord”, ha subratllat la consellera Capella. I ha afegit: “El tramvia permet una mobilitat diferent, que iguala, democratitza i permet cosir el territori”.

L’altre eix clau de la reunió ha estat l’habitatge. Tant la consellera de Territori com l’alcalde de Tarragona han coincidit en la necessitat de fer el possible el fet que la ciutadania tingui “l’accés a un habitatge saludable i habitable. Hem de tenir la capacitat de trobar solars nous i habitatges ja existents per oferir-los a preus assequibles per garantir un dret fonamental com és l’habitatge”. És el cas dels 6,7 milions d’euros que la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, invertirà a Campclar per la rehabilitació d’edificis i que permetrà dignificar-los, alhora que convertir-los en sostenibles.

En la mateixa línia s’ha expressat l’alcalde de Tarragona, que ha posat com a exemple la construcció de 192 habitatges de lloguer social assequible i accessible en dos edificis que s’ubicaran al Pla Parcial Urbanístic 10 (PP-10). “Una promoció d’habitatge públic de qualitat, sostenible i assequible que evidencia el canvi model pel qual apostem en l’habitatge públic”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 × five =

Notícia anterior

La Diputació de Tarragona convoca un concurs d’idees empresarials

Notícia següent

Salvador Illa i Pere Granados enfoquen el futur del Turisme a Salou

Notícies relacionades