La Diputació de Tarragona s’il·lumina amb motiu del Dia Internacional de la síndrome d’Asperger

El ple de la institució ja es va posicionar a favor del reconeixement de l’Asperger-TEA com a discapacitat social el mes de juliol

La façana del Palau de la Diputació de Tarragona s’il·lumina amb motiu del Dia Internacional de la síndrome d’Asperger, que es commemora el 18 de febrer. Durant tot el cap de setmana estarà il·luminada de blau per tal de contribuir a donar visibilitat i de conscienciar a la societat sobre l’Asperger, un Transtorn de l’Espectre Autista (TEA).

És una mostra més del suport que dona la institució a aquest col·lectiu. En aquest sentit, durant la sessió plenària del mes de juliol, es va llegir un manifest amb què la Diputació s’afegia a la petició que reclama la necessitat urgent de reconèixer l’Asperger-TEA com a discapacitat social i d’incloure activament aquest col·lectiu a la societat amb tots els drets i reconeixements que els permeti viure en igualtat i sense discriminació.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va poder conèixer de primera mà la realitat d’aquest col·lectiu durant la visita que va realitzar a l’Aspercamp, un casal organitzat per l’Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona. La Diputació hi col·labora econòmicament donant impuls a aquests espais de lleure, que se celebren a Reus i a Tarragona, adreçats a infants i adolescents amb Síndrome d’Asperger.