Joves de Salou aprenen diversos oficis amb el projecte ‘Tastets d’Oficis’

Els/les alumnes de la UEC són joves d’entre 14 i 16 anys que busquen assolir el certificat d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) d’una manera alternativa

L’alumnat de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) de Salou realitza pràctiques diverses, en el marc del projecte ‘Tastets d’Oficis’.

L’alcalde Pere Granados, junt amb la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, va visitar el Club Nàutic Salou, ahir dijous, on els alumnes realitzen tasques de reparació d’embarcacions nàutiques i manteniment de les instal·lacions, durant aquesta setmana. També hi van ser presents el director del centre educatiu, Robert Nieva; el gerent del Club Nàutic Salou, Jordi Huguet; i Lucas del Paso, CEO de l’empresa Jet Ski Tours, encarregada de les sortides amb motos d’aigua; així com un dels alumnes de la UEC que fan pràctiques, Papa Amar Sow.

L’alcalde Pere Granados va posar en valor “la gran labor que es duu a terme des de la UEC, pel treball que realitzen, dia rere dia, i per aquest tipus d’iniciatives que potencien la motivació del jovent per a que desenvolupin la seva carrera professional”.

Per la seva banda, la regidora Julia Gómez va assenyalar que “aquesta acció forma part del Pla Educatiu d’Entorn”; i, va afegir, “pretén que els joves coneguin, de primera mà, oficis que poden realitzar a Salou”.

El director de la UEC, Robert Nieva, també va explicar que “és una manera d’ajudar els alumnes a que aprenguin a entrar en contacte amb el món laboral, perquè la seva incursió, quan finalitzin els estudis, sigui el més fàcil possible, i tinguin coneixements previs de la tasca a realitzar”.

Cal dir que, anteriorment, els i les alumnes de la UEC també han practicat l’ofici d’auxiliar de cuina, al restaurant ‘La Goleta’, ubicat a la Platja dels Capellans del municipi.

Els/les alumnes de la UEC són joves d’entre 14 i 16 anys que busquen assolir el certificat d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) d’una manera alternativa als circuits habituals d’ensenyament.

Amb el projecte ‘Tastets d’Oficis’ es pretén dotar l’alumne d’estratègies en diferents àmbits, com el personal, social i acadèmic. Els objectius són, principalment, conèixer diferents ambients laborals i afavorir comportaments fora de la UEC. També, n’hi ha d’altres com treballar en equip; tenir actituds de col·laboració, ajuda i respecte, envers els altres; i adquirir competències professionals, és a dir, conèixer diferents oficis, a partir d’un tast a les empreses.