La Ciutat de Tarragona

Arriben les jornades gastronòmiques del calamar de Salou

L’acte de presentació ha estat presidit per l’alcalde Pere Granados, acompanyat del president de l’AEH de Salou i xef del restaurant amb Estrella Michelin Deliranto, Pep Moreno, i el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez. També hi han estat presents diferents representants dels restaurants que participen en aquesta edició.

Els establiments participants són els següents: Asador Córcega Restaurant (c. Major, 31); Bufacaldos Restaurant (passeig Miramar, 40); Carbonic Restaurant (c. Major, 55); Casa Soler (av. de la Diputació, 197); Cook and Travel (c. Llevant, 5); Deliranto (c. Llevant, 7); Huma (c. Barcelona, 62); La Taberna del Áncora (autovia de Salou a Reus, 3); Malapecora by Bandarra (Via Augusta, 14); Mesón Pa i Oli (c. Major, 3); MRKT de Edu Cuesta Gastrobar (c. del Francolí, 8); O Mar Restaurant (av. Carles Buïgas, 29); Sushi Kai (c. València, 4); i Taverna El Totxo (c. Barcelona, 40).

L’alcalde Pere Granados ha assegurat que “som davant de la festa més antiga i més tradicional de Salou, la Festa del Calamar, amb el concurs de pesca i les jornades gastronòmiques”. “Significa mostrar quines són les nostres arrels històriques més recents, la marinera; i alhora, presentar una oferta gastronòmica relacionada amb un producte de proximitat i més tradicional de Salou”, ha afirmat.

Granados també ha agraït, sincerament, el treball i professionalitat de l’associació, amb el suport de l’àrea de Dinamització Econòmica, per valorar la gastronomia del municipi, amb una varietat molt rica i de gran qualitat. En aquest sentit, ha assegurat que l’oferta gastronòmica de Salou “és un pol d’atracció de visitants més propers”, i ha aconseguit posicionar-se com a “la tercera preferència dels nostres turistes”.

Pep Moreno, ha recalcat que jornades com aquestes ajuden a la desestacionalització i que van creixent, any rere any”. El xef, guardonat amb una Estrella Michelin, també ha destacat “la diversitat de participants que reflecteix la versatilitat i la transversalitat de la gastronomia de Salou, fet que la posiciona i diferència d’altres destinacions gastronòmiques”.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha assenyalat que “hem complert el calendari gastronòmic de 2022, amb un conjunt d’accions que han treballat diferents vessants de la restauració, com la cuina de fusió, internacional i avantguardista; i, en aquesta ocasió, amb un rerefons més tradicional, que cada restaurant desenvoluparà amb la seva especialització”. Així mateix, ha posat en relleu la “tasca de conscienciació” de l’AEH de Salou, per tal que el municipi sigui un referent gastronòmic.

SergioLahoz

Missatges recents

Badalona ret homenatge a l’equip femení del Club Joventut Badalona

Aquesta tarda ha tingut lloc a l’Ajuntament de Badalona un acte d’homenatge i reconeixement a…

6 hores fa

Sant Feliu de Llobregat celebra les Festes de Primavera els dies 10, 11 i 12 de maig

Els dies 10, 11 i 12 de maig la ciutadania està convidada a gaudir d'una nova…

6 hores fa

Jeannine Abella: “Per tenir un país millor només hi ha una papereta possible, la de Puigdemont”

La cap de llista de Junts + Puigdemont x Catalunya a Lleida, Jeannine Abella, ha…

6 hores fa

El primer torn del Pla d’Ocupació 2024-2025 de Constantí comença a treballar

La setmana passada van començar a prestar els seus serveis les 6 persones contractades en…

6 hores fa

Inscripció oberta a les Estades esportives d’estiu a Sitges

La inscripció per a les Estades esportives d’estiu a Sitges es tancarà el pròxim 12…

7 hores fa

42 anys de la Fira de Sant Ponç a Mollet

Aquest dijous 9 de maig se celebrarà la tradicional Fira de Sant Ponç que organitza…

7 hores fa

Esta web utiliza cookies.