Representants d’Esquerra Republicana de la demarcació de Tarragona s’han reunit amb la Federació d’Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona. Berta Cabré, presidenta de l’entitat, reconeix que aquesta ha estat l’única formació política amb la qual han pogut mantenir una reunió per prendre el pols de quin és el sentiment del sector vers la posada en marxa d’aquesta taxa. En la trobada, Cabré ha insistit a dir que no s’havia parlat prèviament amb ells i que “la mesura s’ha anunciat sense diàleg previ”. Ha afegit que “aquest fet genera malestar i desconfiança, ja que tant els contractes amb els operadors com els respectius preus ja estan tancats amb les agències per aquesta temporada”. Segons els agents turístics el marge d’adaptació és nul.
En la reunió mantinguda, el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Carlos Brull, juntament amb el diputat al Parlament Albert Salvadó, han constatat que “no es pot donar el mateix tractament al turisme de Barcelona que al de la Costa Daurada, les Terres de l’Ebre o al de l’interior de la demarcació de Tarragona, ja que l’estratègia a seguir no té punt de comparació al de la capital catalana”. Brull ha insistit amb la idea que aquesta iniciativa té una plena afectació al turisme nacional tenint en compte que el 70% del turisme a les Terres de l’Ebre i el 50% a la Costa Daurada és nacional o català. Així, l’aplicació d’aquesta taxa repercuteix de ple en aquests públics, que són la base del model.
D’altra banda, tant el president del Patronat com el diputat al Parlament han alertat que es posa en risc tota la feina feta per a la desestacionalització del turisme. Han explicat que, d’una banda, s’està treballant per afavorir el turisme fora de temporada, però per l’altra, si la taxa és igual tot l’any, també es penalitza la temporada baixa. Per això conclouen que cal diferenciar les dues èpoques si realment es vol beneficiar aquesta desestacionalització. Així mateix, posen èmfasi en el fet que és necessari diferenciar el tipus d’allotjament perquè el problema d’habitatge no l’ha creat el turisme tradicional ni el sector hoteler, sinó la proliferació d’habitatges d’ús turístic. D’aquesta manera manifesten que “si cal regular, que sigui allà on calgui”.
Per acabar, la presidenta de la FEHT i el seu vicepresident, Albert Savé, han assenyalat que “en cap àmbit econòmic es penalitza una activitat pel que fa a un altre subsector. No té sentit que el turisme tradicional assumeixi el cost del problema de l’habitatge. En tot cas, el que és acceptable a Barcelona, no és extrapolable a altres indrets perquè és injust i desproporcionat”.