fbpx

ERC insisteix que s’obri les portes al públic el Fortí de Sant Jordi

Avatar photo

El projecte del Fortí de Sant Jordi està finalitzat i dotat amb els materials i estructures necessàries perquè tingui la seva obertura al públic. El govern municipal demana a l’actual govern que aquest projecte ja està acabat i solament caldria obrir les portes, cosa que actualment no tenen el vistiplau de l’ajuntament.

Es tracta d’un projecte dotat en 250.000 € on s’ha dignificat l’espai com els bancs, papereres i que permet ser un parc obert per la ciutadania. L’exconseller de Patrimoni Històric a l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo ha expressat que “es recupera un espai històric perdut i oferir un nou espai per alternatives culturals a un lloc que no sigui la part Alta”. El nivell de pressupost consta de 10.000 € anuals on un treballador obriria al matí i tancaria a la tarda el fortí.

L’any 2019 en un ple municipal tots els grups parlamentaris van aprovar per unanimitat la remodelació i reobertura del Fortí i el govern de Ricomà va començar aquest projecte que va finalitzar fa poc temps.

FOTO: Rafel Claramunt
FOTO: Rafel Claramunt

A finals de setembre el govern municipal d’ERC van demanar a l’alcaldia la seva reobertura on es van facilitar el projecte i que fa poques setmanes aquest espai “el govern ha decidit que no s’obrirà” ha esmentat la consellera Maria Roig Alsina.

El projecte ja està acabat on tindria un aforament de 50 persones, “però en el fons la porta d’entrada pot albergar fins a 850 persones” ha esmentat Roig. El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya i l’exconseller de Patrimoni Històric a l’Ajuntament de Tarragona recalquen que “és una oferta cultural alternativa per remarcar aquest patrimoni del segle XVIII”.

Aquest fortí es va construir l’any 1705 dins del context de la guerra de Successió espanyola quan els britànics van ocupar la ciutat de Tarragona per defensar-se dels borbons. El fortí es va utilitzar per últim cop durant la Guerra Civil Espanyola.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Caos per aconseguir la millor foto nadalenca al passeig de Gràcia

Notícia següent

Gairebé 30.000 places gratuïtes per aprendre català

Notícies relacionades