Salvador Gran: “Ens agradaria ser un club referent en formació a llarg termini”

Portaveu de la Junta Directiva de Salou Triatló Costa Daurada

0
280
Salvador Gran participan en una prova de triatló

Després de 10 anys a Cambrils, l’entitat s’ha traslladat a Salou i s’ha refundat com a Salou Triatló Costa Daurada. Per què?

Ho hem fet perquè el club estava creixent i en les entitats de Salou hem trobat suport en el projecte que teníem de cara a la temporada vinent. En canvi, a Cambrils estàvem estancats.

Des de l’Ajuntament se li han facilitat les coses?

Sí, des del primer dia. Els hi vam oferir un projecte de creixement de club i l’Ajuntament, a través de l’alcalde Pere Granados i el regidor Daniel López, ens va posar tota mena de facilitats. Hem arribat a acords per instal·lacions, i també hi haurà col·laboració quan sigui el moment de demanar les subvencions com a entitats esportives de Salou.

Quins objectius de futurs tenen?

Quant a club volem mantenir els socis que tenim avui dia. Si creixem, el que no volem és tenir un volum molt més gran de socis, sinó que els que vinguin siguin per fer triatló. El problema en aquest esport és que a vegades et ve gent que només és corredor o només nadador i el que nosaltres volem fer és triatló, no altres esports. Volem créixer d’una manera mesurada i que puguem absorbir el que ens entra amb el que nosaltres els hi podem donar.

Després en l’àmbit esportiu, estem dins la Federació Catalana i hi ha diferents lligues amb diferents divisions. El triatló contempla els duatlons de muntanya, els duatlons de carretera, els triatlons i els aquatlons, tant masculins com femenins. Dins totes aquestes categories estem en Divisió d’Honor, que és la màxima categoria. El nostre objectiu és mantenir-nos en aquesta divisió, que la formen els 9 millors clubs de Catalunya.

Quants socis hi ha a l’entitat?

Ara mateix som uns 100 socis, 80 dels quals tenen una llicència de triatló. Aquests 20 socis que queden només fan ciclisme.

Imatge de la junta directiva actual. D’esquerre a dreta Salvador Gran, Raúl Ramírez, Joaquín Salvador i Narcís Domingo

Tenen prevista la creació d’una escola de Triatló.

Aquesta escola encara no està homologada per la Federació, però hi estem treballant i aviat la crearem. De moment tenim 7 o 8 nens interessats i només falta fer el pas de començar-ho. Ja tenim l’entrenadora i ja s’han reunit.

Quina importància té la formació?

Doncs molta, sobretot a escala provincial. El triatló és un esport que a la província de Barcelona sí que té molt seguiment, però que a la província de Tarragona costa una mica. Els nois no tenen on aprendre aquest esport i poder oferir-los aquest servei pel que fa a club és molt rellevant.

Hi ha molta afició al Triatló?

El problema és que la gent el coneix com un esport d’adults. Hi ha nois joves i la Federació té una lliga infantil, el que passa és que no hi ha un equip aquí a la província. Hi ha dues escoles, una que no funciona i una altra que té pocs nois. No hi ha seguiment. A nosaltres ens agradaria ser un club referent en aquest sentit a llarg termini.

És complicat el món d’aquest esport?

He practicat diferents esports i el triatló és el més complet, ja que són tres esports per separat que s’uneixen. A més són dels tres esports més complexos, perquè la natació és molt tècnica, la bicicleta també i córrer ho fa tothom, però fer-ho bé i ràpid no és fàcil. Per separat hi ha gent que és capaç de desenvolupar-los, però la complicació arriba quan combines els tres.

En quines proves participaran des de l’entitat?

Hem fet un calendari en el qual participarem en totes les proves que organitza la Federació Catalana de Triatló, que engloben duatlons de muntanya, duatlons de carretera, triatlons i aquatlons. Aquest és l’objectiu principal per mantenir-nos en la Divisió d’Honor. Però fora d’aquest objectiu, també participarem en altres proves. En total tenim previstes unes 30 pel que fa a club.

FER UN COMENTARI