Pere Lluís Huguet, candidat de Ciutadans a l’alcaldia de Salou: “Estic convençut que serem la llista més votada i els protagonistes del canvi”

0
370
Pere Lluís Huguet, candidat de Ciutadans a l'alcaldia de Salou

Queda poc perquè acabi l’actual legislatura. Quina valoració fa d’aquests quatre anys?

Un autèntic desastre en el sentit que pràcticament cap de les propostes del grup que ha governat Salou durant aquests 4 anys s’han executat. Per tant, crec que han sigut 4 anys perduts. En aquests moments en què l’activitat del turisme està en una transformació constant, això lastra les possibilitats d’avançar cap a un turisme de qualitat.

Una de les decisions més mediàtiques que s’han pres ha estat posar fi al Saloufest. Quina opinió en té?

Qui va iniciar la cancel·lació del Saloufest van ser els mateixos empresaris turístics. L’Ajuntament va apostar per aquest model de turisme amb diferents declaracions de l’alcalde defensant el Saloufest. Crec que el gran error va ser no tenir un model de turisme i no potenciar un turisme determinat. La cancel·lació del Saloufest és conseqüència a més de permetre tota una sèrie d’activitats al carrer que no s’havien d’haver permès mai i això ens va portar a aquesta situació. Nosaltres apostem per un turisme de qualitat i això no s’aconsegueix de la nit al dia, sinó amb un pla estratègic per fomentar el turisme.

Una altra cosa molt important és que quan es va cancel·lar el Saloufest, com a conseqüència de la nefasta publicitat que va comportar, hi havia un problema de comunicació i des de l’actual equip de govern no s’ha fet ni un sol pla per intentar compensar aquesta mala imatge de Salou. A més ho tenien molt fàcil perquè Salou té una imatge extraordinària.

Ha decidit fer el salt a la política i presentar-se a l’alcaldia de Salou amb Ciutadans. Per què?

Perquè crec que ha arribat el moment. Després d’haver dedicat pràcticament tota la meva vida professional a la política col·legial i haver assumit diferents càrrecs en aquesta, crec que és el moment en què els que hem estat i impulsat la societat civil fem un pas endavant i també entrem en política, perquè aquesta experiència és necessària. També perquè crec que és important que persones de la societat civil facin aquest pas per transformar la manera de fer política que hi ha en aquest país.

És optimista de cara a les eleccions?

Estic convençut de què serem la llista més votada i que serem els protagonistes del canvi a la ciutat de Salou.

Què li pot oferir vostè que no li poden oferir els altres candidats?

En primer lloc, el suport d’un partit a tot l’Estat. Això és important a Salou perquè des de la segregació mai ha existit un govern municipal que tingués el suport d’un partit fort a tot l’Estat. En segon lloc, el primer que farem serà un pla estratègic per canviar actualment la situació de Salou, que és nefasta. Farem un pla integral a 10 anys perquè Salou millori no només en el seu turisme, sinó també en la qualitat de vida dels seus ciutadans, que és la premissa de qualsevol persona que vulgui governar un Ajuntament.

Quin serà el pilar bàsic del programa electoral de Ciutadans?

Millora la qualitat de vida dels ciutadans. Com es fa? Doncs millorant el turisme, desestacionalitzant-lo i creant sòl perquè també pugui haver-hi activitat industrial. Salou no té sòl per la indústria auxiliar al turisme. Tota està als municipis del costat i aquí no hi ha res. Això crea llocs de feina i desestacionalització d’aquests llocs de feina. Aquestes seran les polítiques que farem en el moment que obtinguem l’alcaldia de l’Ajuntament.

Com es desestacionalitza el turisme?

Fomentant que no només hi hagi l’activitat turística. S’ha parlat moltes vegades a Salou d’un parc tecnològic, però ningú l’ha posat en funcionament. Nosaltres posarem en marxa un parc tecnològic de la indústria tecnològica vinculada amb el turisme. Quin millor lloc que Salou que té les infraestructures necessàries per fer-lo? Tenim Port Aventura i centrals hoteleres. Necessitem tecnologia per aquesta indústria hotelera i això comporta llocs de feina per tot l’any, no només per la temporada.

La venda ambulant ha estat un problema habitual a Salou en els darrers anys?

És un problema. No només la venda ambulant, sinó també la qualitat del comerç. Ho tenim claríssim. En qualsevol administració pública hi ha un principi bàsic i és que la llei s’ha de complir. Si la venda ambulant no compleix els requisits que marca la llei, l’administració ha d’actuar. No ho pot permetre perquè hi ha una competència deslleial amb qui si compleix la llei.

Nosaltres exigirem que es compleixi la llei pel que fa al tema del top manta, que és el principal problema. Això anirà al costat de mesures de caràcter social per buscar altres ocupacions a les persones que estan convivint amb nosaltres i que en aquests moments es dediquen al top manta. Però el que no podem permetre és que s’incompleixi als carrers de la nostra ciutat contínuament, no només la normativa municipal, sinó també la normativa d’àmbit penal en la venda de productes que incompleixen el codi penal.

Per acabar, amb qui estaríeu disposats a pactar?

Amb qualsevol menys amb qui ha volgut trencar Espanya. No pactarem amb el senyor Granados perquè, com ja ha anunciat, va en coalició amb el partit de Carles Puigdemont. I nosaltres amb el senyor Puigdemont no pactarem, això ho pot tenir molt clar Pere Granados.

FER UN COMENTARI