Miguel Ángel León, Vicepresident del Racing Bonavista: “El nostre club inculca educació, compromís i respecte”

Avatar photo
Miguel Ángel León, Vicepresident del Racing Bonavista. Foto: Kiko

Quant temps porta al càrrec?

Gairebé des de l’inici, l’any 2013.

Com va plantejar-se presentar-se a la vicepresidència del club? 

Durant aquella època jo era propietari d’un bar a Bonavista, tothom em coneixia i el president i el vicepresident, que hi havia llavors, em van fer una visita i em van proposar assumir la vicepresidència. Jo sempre he estat molt implicat en tot allò que fa referència al barri i pertanyia a l’Associació de Comerciants. Sempre he estat molt “futbolero”, així que vaig acceptar encantat.

Ha tingut  un altre rol dins del club abans d’arribar on està avui?

Vaig ser delegat del primer equip.

Ens pot fer cinc cèntims de la història del club?

El Racing Club de Futbol Bonavista va ser fundat l’estiu del 2012. Va néixer després de comprovar la necessitat real que tenia el barri de tindre un punt de referència on treballar en l’àmbit esportiu i transcendir a nivell social valors pròpiament esportius. Després de la fundació del club i els seus estatuts, va formar-se la primera Junta Directiva amb José Espejo com a president i Vicente Rubio com a vicepresident. Totes elles persones de barri, que han viscut l’esport local com una de les seves grans passions, i li han dedicat temps i esforç. L’equip arranca a la categoria més baixa del futbol amateur, 4ª Catalana, a causa de la seva recent creació. Durant el seu primer any aconsegueix pujar a 3ª Catalana, sent campió de Lliga i tenint entre les seves files al golejador del seu grup. El Racing fa front a un altre dels seus reptes i objectius: col·laborar en tot el que es pugui amb la vida social i cultural del barri. S’involucra en els problemes reals de la gent en diferents esdeveniments: recollida d’aliments, berenars solidaris, organització de concerts solidaris, donar classes de reforç a nens… és una manera que el club senti que forma part de la vida del barri i de la realitat que l’envolta.

Quina és la filosofia del club?

Al ser un barri amb fractura social i amb nens de totes les situacions familiar possibles, busquem que els nens juguin i s’ho passin bé, no busquem la competició, volem donar-los una educació i que no estiguin al carrer. De fet tenim dos premis al joc net que ens va atorgar la Federació Catalana de Futbol perquè inculquem l’educació, el compromís i el respecte. El que busquem és treballar la cohesió social del barri, millorar la qualitat del servei esportiu i educatiu en valors esportius, i la transparència en tota la seva obra, centrant-nos en el costat social, el formatiu i l’esportiu.

Hi ha equips femenins en les activitats esportives del club?

En aquest moment no, però en vam tenir. Ens vam trobar que no hi havia noies suficients interessades en aquest esport. Campclar, Icomar i La Floresta són els clubs que a hores d’ara disposen d’un equip d’aquestes característiques. A Bonavista tenim dues o tres noies que juguen en mixt.

Estarien disposats en crear un?

És complicat treballar amb un equip femení però, per què no?, ens podríem plantejar en tornar a formar un. Dic que és complicat perquè cal que vinguin les persones adients que treballin amb el futbol femení. A Tarragona no està molt potenciat i és una llàstima.

Reben alguna mena d’ajuda?

Des de la creació del club molts negocis del barri van voler col·laborar en aquest projecte, vam tindre una gran acceptació. Tenim espònsors de la roba esportiva del Racing Club Futbol Bonavista i un cartell informatiu dels partits, on fiquem publicitat dels negocis que ens ajuden. El finançament més gran és el que fem nosaltres mateixos perquè la subvenció de l’Ajuntament fa riure. Soms molts equips i toquem a poc. El futbol base es paga amb les quotes dels jugadors. I si algun nen no pot costejar-se la quota ho paguem els directius. De fet ens encarreguem d’uns 7 nens ara mateix.

És complicat compaginar la feina amb les tasques de vicepresident?

Bastant, és esgotador, però al final t’hi acostumes, és una manera de viure. A mi em serveix per desconnectar de la feina i dels problemes, no vull entrar en detalls però gràcies al futbol vaig sortir d’una època molt dolenta. Li dec moltes coses.

Ser vicepresident comporta més avantatges o inconvenients?

Avantatges sempre. Quan un fa el que li agrada i l’omple només s’ho pot prendre com una cosa positiva.

Quants equips teniu en l’actualitat?

Ara mateix tenim uns 20 nens que conformen la categoria de babies, també tenim categoria infantil, aleví, cadet, dos equips de veterans i el 1r equip, clar.

Què opina de la plantilla que han elaborat per aquesta temporada?

Bàsicament que no han complit els objectius. Ens vam plantejar, en iniciar la temporada, fer que l’equip pugés de categoria però no ha estat possible. La plantilla és bona i estem contents però una sèrie d’esdeveniments han fet que això no sigui realitzable. La columna vertebral de l’equip ha estat lesionada i part dels jugadors clau han tingut mala sort.

Què pensa sobre la violència que últimament va en alçada dins el món del futbol?

Tenim tolerància zero. Nosaltres sempre defensem l’antiviolència. Per això, com deia abans, els premis al joc net els rebem com un reconeixement molt valuós. El nostre club no entén d’ètnies, tot aquell que vulgui jugar i tingui respecte pels altres és benvingut.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’atur a les comarques gironines baixa en 3.033 persones a l’abril

Notícia següent

Desallotgen els jutjats de Girona per un foc ja apagat a la sala dels ascensors

Notícies relacionades