“El nostre eix central són les persones”

0
256
Circ Raluy Legacy 728×90

Queda poc perquè acabi l’actual legislatura, en què han governat en coalició amb UPC. Quina valoració fa d’aquests quatre anys?
Han sigut quatre anys de molta feina. Hem treballat molt per millorar el benestar de tots els constantinencs i constantinenques i la valoració és força positiva. Crec que Constantí durant aquesta legislatura ha despertat. Veníem d’un període de paràlisis municipal en què no es duien a terme inversions i no es mirava per progressar a escala social amb les famílies que estaven patint aquesta profunda crisi. Ara tenim el rumb idoni per tal que les famílies i les persones tinguin una millora del seu benestar social i crec que ho hem aconseguit. Queda molt per fer, però anem pel bon camí.

Han estat governant amb minoria. Com ha estat la relació amb la resta de partits?
Nosaltres vam guanyar les eleccions i hem governat amb minoria simple. Vam fer un pacte de govern amb Units pel Canvi, que és la marca blanca de Podem, i crec que ha estat positiu. Nosaltres sempre hem dit que s’havia de parlar amb tots els grups municipals, sempre s’ha de dialogar i arribar a pactes. Això és el que hem fet. De fet, durant aquest mandat s’ha narribat a aprovar els pressupostos generals del municipi per unanimitat. Això vol dir que hi ha una feina de comunicació i de bona entesa amb tothom, perquè al final l’objectiu de qualsevol regidor o alcalde del seu municipi és intentar millorar la condició de vida dels seus ciutadans.

Han assolit els objectius que es van proposar?
Sí, perquè Constantí estava sumida en una paràlisi que crec que hem superat. De fet, es veu ara en tots els números, la inversió ha augmentat, ha disminuït l’atur a Constantí i hem reduït els impostos. Hem de recordar que el govern central de Mariano Rajoy va pujar l’IBI amb la revisió cadastral i des de l’Ajuntament fa tres anys que estem reduint-lo per tal de compensar aquesta pujada i que la gent no hagi de pagar més.

A part, hem dut a terme una forta inversió en urbanisme amb millores de serveis, de paviment de carrers i la supressió de barreres arquitectòniques; també hem fet moltafeina en l’àrea social ajudant a les famílies, creant una tarifa social de l’aigua, creant el menjador escolar durant el període de vacances perquè cap infant es quedi sense un àpat calent al dia i un seguit de projectes per a la gent gran, la gent jove i activitats culturals que crec que han repercutit directament en la millora de la vida de la gent. Per això estem contents i esperem continuar lluitant en aquesta línia.

Ha quedat alguna cosa pendent de les que tenien al programa de les anteriors eleccions?
Sí, portem quatre anys en què Constantí ha millorat i encara queda molt per fer. Però crec que hem progressat i que la gent ho veu a peu de carrer. Jo hi intento estar cada dia, escoltant els anhels i els problemes de la gent per intentar solucionar-los i això és el que et transmet la gent, que s’està fent molta feina i que anem en la bona direcció.

Algunes empreses importants com Ikea o Amazon han optat per instal·lar-se al polígon de Constantí. Quina importància té pel municipi?
Durant aquest mandat hem tingut fortes inversions al nostre polígon amb Amazon, Baumer, Correos Express o l’ampliació d’Isopan Ibérica. També al nucli de població, com per exemple amb els supermercats Condis. Això ha suposat feina per la gent del municipi i inversions per al municipi, que és el principal problema que tenim no només a Constantí sinó a tot arreu a causa d’aquesta crisi econòmica brutal que hem patit a tot el món. Ha significat un avenç i una millora que és fruit d’una gran tasca que s’ha fet des de l’Ajuntament no només en l’àmbit polític sinó també en l’àmbit dels treballadors. Cal destacar als treballadors municipals que s’han deixat la pell dia a dia per tal que projectes com aquests i que inversions potents puguin arribar a Constantí.

En els últims mesos Constantí s’ha situat al centre mediàtic pels abusos a l’església. Com està afectant aquest tema?
La veritat és que hem passat uns dies preocupants perquè és un tema important. La parròquia d’aquí Constantí és una entitat important i ha sigut una notícia que ha colpejat directament a les persones. Han sigut uns dies durs, sobretot per tota la gent que rodeja a la parròquia. Però crec que s’ha superat i tenim al Mossèn Pérez de Mendiguren que ja el teníem i els feligresos estaven contents amb ell. Així que crec que hem superat aquest sotrac de la parròquia i estem contents també perquè l’edifici comença ja a fer els passos per trobar una via de solució i que en un període no massa llarg puguem tornar a obrir l’església per als feligresos i com a bé cultural històric i patrimoni del municipi.

Es torna a presentar com alcaldable per segona vegada. És optimista?
La veritat és que sí i estic molt agraït perquè l’assemblea em va escollir per unanimitat. També estic content perquè posteriorment vaig presentar la llista per aquestes municipals i també es va aprovar per unanimitat. És una llista paritària, pensada amb gent amb experiència, també amb saba nova i gent jove, i crec que és el govern que farà continuïtat d’aquesta gran tasca que ja hem dut a terme durant aquest mandat i que esperem que es pugui potenciar encara més en la pròxima legislatura.

Quin és el pilar bàsic del programa electoral del PSC?
El nostre eix central són les persones. Creiem que els polítics el que hem de fer és solucionar els problemes que tenen les persones i el nostre eix principal és el vessant social i continuar amb el pla de millora de places, carrers i parcs i continuar solucionant els problemes diaris que tenen els nostres veïns i veïnes per tal de millorar la seva qualitat de vida.

Quin és l’eix principal en què s’ha de sustentar el creixement futur de Constantí?
Principalment és el tema de les inversions. Econòmicament Constantí té molt de potencial amb el nostre polígon. Per una banda, hem de potenciar que noves empreses vinguin per tal de crea inversió i nous llocs de feina i, per l’altra banda, s’ha de potenciar el vessant cultural, històric i patrimonial de Constantí.

Per acabar, amb qui estaríeu disposats a pactar?
Les persones que em coneixen del municipi ja saben que sóc una persona molt dialogant. M’agrada parlar amb tothom i consensuar el màxim de temes possibles, perquè al final tots els que passem per l’Ajuntament el que volem és el millor per a Constantí. Així que jo estic disposat a parlar i negociar amb tothom un projecte comú de Constantí.

FER UN COMENTARI