David Varona, alcaldable per Ara Tarraco 5 Estrelles a l’Ajuntament de Tarragona: “Volem evitar que els polítics ens escoltin dues setmanes cada quatre anys”

0
891
David Varona, alcaldable d'Ara Tarraco 5 Estrelles. Foto: Cedida
Circ Raluy Legacy 728×90

És el primer cop que es presenta com a cap de llista. Es veu preparat per assolir l’alcaldia?

Ens veiem preparats per treballar per Tarragona, i ho farem des de qualsevol posició. Tenim molta il·lusió, energia i moltíssimes ganes d’aportar a la nostra ciutat.

En què s’han basat per confeccionar la llista?

Som un moviment assembleari on tothom pot aportar i sumar. Quan vam començar aquest projecte i ens vam donar a conèixer, va arribar molta gent amb ganes de col·laborar. Van ser molts joves i adults, homes i dones els que van quedar enamorats d’aquesta voluntat de renovació política, i a partir d’aquí es va anar confeccionant la llista.

Ens podria fer cinc cèntims dels pilars bàsics del programa electoral del seu partit?

Tenim diversos punts importants, com la voluntat de renovació política, la transversalitat, el medi ambient o la transparència, no obstant això, predominen dos objectius per sobre de la resta. El primer d’ells és implementar de manera definitiva un nou model de democràcia directa, en la que preguntarem i escoltarem als ciutadans i ciutadanes cada dia i no només cada quatre anys, quan s’apropen eleccions. Volem una Tarragona participativa, on les opinions dels tarragonins i tarragonines siguin vinculants. Un segon objectiu és començar a implementar la democràcia digital amb aplicacions com el CIVICITI. Aquests tipus d’aplicacions homologades permeten un sistema de consulta i votació vinculant de les propostes ciutadanes via internet. La tecnologia és el futur, tenim eines al nostre abast i encara no les fem servir, és una llàstima.

I les línies vermelles?

Volem continuar preguntant i consultant cada pas que fem. En aquest moment ho fem amb les nostres bases i després del 26 de maig ho volem fer amb els tarragonins i tarragonines. Aquest és l’esperit i la línia que no volem perdre mai. Les decisions que prenem les consensuem i consultem amb tots els membres del nostre moviment. Aquesta és la màgia i l’essència del nostre projecte.

Una de les seves propostes és acabar amb el distanciament dels veïns respecte d’una política vella. A què es refereixen i quina alternativa proposen?

Volem evitar que els polítics ens escoltin dues setmanes cada quatre anys. Si arribem a aquest punt de consultar al ciutadà de manera constant, ens assegurarem que els polítics vetllin pels nostres interessos cada dia.

Què diferencia al seu partit dels altres?

Som un partit totalment municipalista, un moviment nou que té un projecte amb aire fresc i net. Volem renovar el sistema, fer-lo gran de nou i retornar la confiança de la gent en la política.

A nivell general, què creu que passarà en aquests comicis, tenint en compte la diversitat de forces polítiques que hi ha avui en dia?

És possible que trobem un consistori fragmentat i aquí, més que mai, caldrà parlar amb tothom per entendre’s i poder treballar conjuntament per la ciutat de Tarragona, deixant de banda qualsevol diferència. Serà un punt en el qual es veurà clarament qui vol ajudar a la seva ciutat i qui vol bloquejar la seva progressió.

Com seria Tarragona governada per David Varona?

Seria una Tarragona on els ciutadans i ciutadanes podrien proposar qualsevol idea o projecte, i aquest seria sotmès a estudi i votació. Seria una Tarragona on la gent tindria veu i vot cada dia i no cada quatre anys. Seria una Tarragona  on podries votar amb certificat digital i/o amb DNI electrònic. En definitiva, una Tarragona de tots i totes.

Arribat el moment, amb quins partits pactaríeu?

Som joves i nous i no podem començar tancant portes a ningú. El nostre objectiu és escoltar i parlar amb tothom. Evidentment reconeixem que els radicalismes, de qualsevol lloc, no ens agraden.

FER UN COMENTARI