Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Hermán Pinedo, conseller de Patrimoni, Joventut, Cooperació i Habitatge a l’Ajuntament de Tarragona: “Hem de proporcionar coherència perquè Tarragona esdevingui un museu en si mateixa”

Avatar photo

Quina és l’acció més urgent que s’ha de duu a terme pel que fa al patrimoni?

El més urgent és realitzar un projecte de ciutat que no entengui Tarragona com a recintes arqueològics individuals, sinó com un conjunt arqueològic. Aquesta tasca s’ha de fer mínim a 4 anys vista, col·locant ara la primera pedra i començant amb un full de ruta perquè dintre de 10 o 20 anys tinguem una Tarragona cohesionada a nivell patrimonial. Tenim elements més enllà de l’època romana als que fins ara no se’ls hi ha donat el valor corresponent. Hem de proporcionar coherència perquè Tarragona esdevingui un museu en si mateixa.

En quin estat es trobava la regidoria de Patrimoni quan va agafar el relleu?

En poques paraules: sense pressupost i en un estat de deixadesa polític important. Tarragona està com està perquè hi ha hagut una falta d’implicació política. No hi ha hagut voluntat d’invertir en Patrimoni i s’ha donat prioritat a altres coses, com és el cas dels Jocs del Mediterrani.

Va prometre que solucionarien els problemes de la torre del Pretori i de l’Amfiteatre abans d’acabar el 2019.

Per la torre del Pretori hem demanat una subvenció per arreglar les parets nord i oest que són les que tenen un pitjor estat degut a l’erosió climàtica. La subvenció de 20.000 € està demanada al Ministeri i des de l’Ajuntament proporcionarem 20.000 més. Si ens concedeixen aquesta subvenció el que farem serà preservar, mantenir i conservar el que ja tenim, és a dir, no fer grans projectes i invertir en allò que ja tenim. Invertirem en la torre del Pretori i en l’Amfiteatre, el qual té un informe que estem estudiant i que ens diu que hi ha unes deficiències que s’han de solucionar. La intenció és començar amb les obres abans que acabi l’any, sobretot per temes de seguretat.

D’altra banda vostè s’ha compromès a augmentar el pressupost de les àrees que gestiona.

Hi ha una falta evident d’inversions en àrees que són de caràcter social i potser menys visibles. En Patrimoni, per exemple, s’ha invertit poquíssim durant aquests anys, i en Joventut gairebé res, una conselleria que esdevé molt important per la ciutat perquè la gent jove és part viva i activa. Hi ha conselleries que no tenen partida pressupostària pròpia i això s’ha de reformular. Defenso fermament que hem d’invertir en allò que és veritablement important per la ciutadania.

Fa escassos dies l’AVV El Pilar van manifestar-se contra la seva persona dient que vostè no els va voler rebre.

Va ser un problema de falta de comunicació entre les parts. Mai vaig dir que no els volgués rebre, simplement que per qüestions d’agenda al mes de setembre era impossible trobar-nos, de fet tenim data per veure’ns l’1 octubre. Una cita que estava marcada abans que es convoqués la manifestació. Em sembla curiós que hi hagués una regidora del PSC donant difusió a la convocatòria, però això és un tema a banda. Vam transmetre a la vicepresidenta de l’associació que estem fent tot el possible per realitzar una inversió de cara al mes vinent per tal d’arreglar el local.

S’han solucionat els problemes laborals que van denunciar alguns dels treballadors dels museus? 

No. Quan vaig arribar a la regidoria em vaig trobar amb uns treballadors en condicions molt precàries. Va cridar molt l’atenció el tema que els proporcionéssim aigua, fet que em sembla de lògica treballant a 40° durant l’estiu, però hi ha altres qüestions molt més importants que encara no s’han solucionat, com és el cas dels contractes, salaris, hores extra o vacances. Hi ha una gran falta de personal. Pensa que durant el mes de setembre han marxat uns 10 treballadors per finalització de contracte, i ara a l’octubre en marxen 10 més. Tot això és conseqüència d’una mala gestió d’organització de l’antic govern. Des del nou govern intentarem fer una nova borsa de treball per tal de complir amb les funcions del museu, que són les d’atendre a les persones que ens visiten. No pot ser que la Casa Canals i la Castellarnau hagin estat tancades mesos per falta de personal. La intenció és contractar personal nou i millorar les condicions d’aquells que ja hi treballen. S’ha maltractat al treballador i un dels nostres objectius és donar solucions.

Què és el que més li agrada de Tarragona?

M’entusiasma el passat que té. Com a historiador m’encanta tot allò que olora a arqueologia i a història, i Tarragona ho té tot.

Per què va canviar Cartagena per Tarragona?

Vaig venir a Tarragona per a estudiar un màster d’arqueologia. Vaig enamorar-me de la ciutat i vaig decidir quedar-me.

Té algun hobbie?

Ara, desgraciadament, disposo de poc temps lliure però m’agrada practicar esport, passejar per la platja, desconnectar i escoltar música.

Quin llegat li agradaria deixar a la ciutat?

Vull que Tarragona tingui un projecte de futur a nivell de patrimoni que tingui sentit. Des del meu punt de vista tenim una ciutat deteriorada i deixada de la mà de Déu per part dels polítics, i si dintre de 4 anys aconseguim que Tarragona tingui un sentit i una coherència, que sigui una ciutat més cohesionada, amb més comerç i més gent vivint al centre i als barris, marxaré content.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Se suïcida el presumpte assassí de Sara abans de ser detingut

Notícia següent

La Biblioteca de Salou rep més de 25.000 persones durant els mesos d’estiu

Notícies relacionades