ENQUESTA: Què creus que guanyarà al referèndum sobre la Ciutat Residencial?

El nou projecte de la Ciutat Residencial ha aixecat fortes crítiques d’ençà que es van conèixer alguns dels seus detalls. Enfront de la denunciada falta d’informació i el rebuig de part del veïnat a la proposta de la Generalitat, l’Associació de Veïns Mas Vilà Boscos de Tarragona va convocar una assemblea per decidir com havien d’actuar. El resultat va ser celebrar una consulta amb tots ciutadans que es trobin al barri de Boscos de Tarragona, que comprèn Monnars-Residencial, Els Pinars, Llevantina, Florimar, Golden-Park, Bon Sol, la carretera de la Platja Llarga i el Passatge Brisamar.

La pregunta escollida: Estàs d’acord amb el fet que la Ciutat residencial pugui acollir menors amb problemes psicosocials? Els votants poden escollir entre la butlleta del sí i la del no. En la del sí el contigut és “SÍ estic d’acord que la ciutat de repòs i de vacances pugui acollir, integrar, supervisar i formar a menors amb factor de risc pisco-social“. Mentre que a la butlleta del no diu el següent: “NO estic d’acord que la ciutat de repòs i de vacances pugui acollir, integrar, supervisar i formar a menors amb factor de risc pisco-social”

Segons fonts internes del diari La Ciutat, el referèndum està sent un èxit total de participació, ja que durant la primera hora i mitja ja s’han apropat més de 200 veïns a votar sobre el futur d’aquest projecte. L’esperada consulta està tenint aquest dissabte dia 7 de maig al Centre Comercial de Boscos de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00. A les set de la tarda es tancaran les urnes i començarà un recompte que es preveu “contundent” per la previsible afluència de votants, explica Pep Solé, president de l’Associació de Veïns.

A la mesa hi ha entre tres i quatre persones que vetllaran que no hi hagi cap vot repetit. “Volem que la consulta sigui formal”, afirma Pep Solé. La dificultat és que l’Associació no compta amb cap cens oficial i hauran de revisar cas per cas que cada votant “visqui o tingui una residència” a les zones mencionades. Per poder votar, s’ha de presentar el DNI i, en el cas que no aparegui l’adreça d’un dels carrers del barri, el volant d’empadronament o un document que acrediti la titularitat de l’immoble. D’altra banda, la consulta ja ha rebut alguns vots delegats de veïns que no poden assistir presencialment el dia de la consulta.