Ematsa presenta una jornada sobre la normativa de l’aigua potable

Es tracta d'una llei que introduirà canvis en el control de l'aigua, amb nous paràmetres d'anàlisi

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

En el marc del Dia Mundial de l’Aigua que se celebra el 22 de març, Ematsa organitza diverses activitats al voltant de l’aigua i la gestió sostenible d’aquest recurs fràgil i escàs. El president de la companyia, Jordi Fortuny, explica que forma part del compromís de l’entitat impulsar activitats per sensibilitzar i conscienciar sobre el correcte ús de l’aigua i donar a conèixer aspectes que tenen a veure amb la prestació i gestió del servei.

Jornada nova normativa aigua potable 

El dijous 24 al matí, la companyia d’aigües organitza una jornada tècnica per analitzar els principals aspectes de la nova normativa d’aigua potable que està previst entri en vigor a inicis del 2023. Es tracta d’una llei que introduirà canvis en el control de l’aigua, amb nous paràmetres d’anàlisi; així com, més requeriments en la informació cap a la ciutadania per contribuir a generar confiança en la qualitat de l’aigua de l’aixeta. La jornada comptarà amb la participació de representants del Departament de Salut de la Generalitat, la Diputació de Tarragona i Agbar. La sessió està dirigida a perfils tècnics de l’àmbit municipal i es realitzarà en format híbrid, presencial amb inscripció prèvia o online a través del canal de Youtube d’Ematsa.

Recuperació font històrica 

El dimecres 23 a les 6 de la tarda, a la seu de la companyia a la Muntanyeta es durà a terme la presentació de la recuperació d’una font històrica de la ciutat. Es tracta d’una peça elaborada per l’ex delineant municipal, Pere de Alejandro, que formava part d’un grup de quatre fonts escultòriques que es van instal·lar en diversos punts de la Rambla Nova els anys setanta i que destacaven valors de la ciutat: pesquera, agrícola, industrial i turística. Les peces es van retirar i ara s’ha recuperat i restaurat una d’elles i es troba instal·lada a l’entrada de l’oficina d’Atenció al Client d’Ematsa. Una acció encaminada a valorar el patrimoni vinculat al cicle de l’aigua.

L’acció s’ha dut a terme amb la col·laboració de la Biblioteca Hemeroteca​Municipal i la presentació anirà a càrrec de l’historiador Joan Gisbert i Canes. L’acte és obert a la ciutadania amb inscripció prèvia gratuïta i amb aforament limitat.