Els Comuns proposen que Vila-seca formi part de l’Associació de Municipis per l’Energia Pública

Actualment formen part un total de 47 municipis de Catalunya entre els quals es troben Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona

Imatge recurs d'uns molins gegantins d'energia eòlica. ACN

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha presentat una proposta de moció que es defensarà en la propera sessió plenària per incorporar al municipi del tarragonès en l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP). Actualment formen part un total de 47 municipis de Catalunya entre els quals es troben Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.  En total, representen més de dos milions i mig de ciutadans –el 34,5% de la població.

 

Des de Vila-seca en Comú consideren que formar part d’aquesta entitat pot contribuir a  “democratitzar l’energia i contraposar el model actual perquè no hi hagi pobresa energètica i s’encamini cap a una energia verda”. Igualment consideren que formar part d’aquesta entitat també “permetrà l’intercanvi de coneixements i experiències”.

 

Municipis adherits:

Sitges, Barcelona, Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Ripollet, Sant Quirze del Vallès, Cardedeu, Tona, Vacarisses, Taradell, Mediona, Santa Eugènia de Berga, Sant Quirze de Besora, Olost, Vilada, Saldes, Argençola, la Nou de Berguedà, Sobremunt, Girona, la Vall d’en Bas, Vilablareix, Verges, la Pera, Rupià, Sant Miquel de Campmajor, Palau de Santa Eulàlia, Lleida, Tàrrega, Tornabous, Menàrguens, Castelló de Farfanya, les Avellanes i Santa Linya, Torrebesses, Maldà, Tarragona, Amposta, Puigpelat, Ulldemolins, Senan, el Prat de Llobregat, Artés, Sant Pere de Torelló, Olvan, Girona, Llagostera i Celrà.