fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

El Port de Tarragona presenta el recull de contes ‘Blaumarí’ d’Olga Xirinacs

Avatar photo

Es tracta d’un acte obert sense inscripció prèvia i amb aforament limitat

El Port Tarragona a través del seu espai ‘Servei de Publicacions’ de l’Arxiu del Port presenta, aquest dijous 1 de desembre a les 19:00h al Teatret del Serrallo, el recull de contes sota el títol  ‘Blaumarí’, de l’escriptora tarragonina Olga Xirinacs. 

Els textos, acompanyats de les il·lustracions d’Amat Pellejà estan editats per Arola editors dins la  col·lecció de Narrativa contemporània “La Miloca”. 

La reconeguda autora tarragonina, amb més de 70 llibres publicats, Olga Xirinacs, presentarà Blaumarí, un text que aplega una quarantena de contes de temàtica marítima i portuària, alguns  dels quals transcorren a Tarragona, en indrets tan coneguts com el Serrallo o la platja del Miracle.  

Inspirats en els “breus” dels diaris, Xirinacs, anà publicant de manera regular aquests contes entre  1984 i 2002, uns a l’Avui i altres a El Correo Catalán, uns textos universals i intemporals, amb un  estil planer i directe encara que, de vegades, ornats amb elements poètics. 

La marca cultural Moll de Costa del Port Tarragona convida a la ciutadania a compartir una estona  amb l’escriptora. Xirinacs, compromesa amb la llengua i amb el país, i mereixedora de diversos  guardons entre els quals destaquem la Creu de sant Jordi, que va obtenir l’any 1990, el Premi  Josep Pla, el 1984, el Sant Jordi el 1984, el Ramon Llull el 1986 i recentment (2022), el Premi  Jaume Fuster.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Roda de Berà oficialitzarà l’agermanament amb Benaoján

Notícia següent

Xavier Obradors rebrà el Premi Bages de Cultura 2022 a Manresa

Notícies relacionades