Els espais expositius de Moll de Costa han viscut un inici de primavera intens amb la programació de fins a sis exposicions. Art abstracte, fotografia, literatura s’han donat cita als Tinglados i Refugis amb un conjunt de propostes que han convidat a la contemplació, la reflexió i l’emoció a través de l’art. Aquest cicle expositiu es clourà aquest diumenge, 27 d’abril; última jornada en la qual es podran visitar les exposicions ‘Entre Núvols’ de Jaume Amigó; ‘Un port, dues mirades’, de Ram(on) Giner i Albert Porres; ‘Ressonàncies’, de Fernando Molero; i ‘Abecedari solidari’, una mostra col·lectiva que reinterpreta l’obra de Miquel Martí Pol. L’entrada, en totes les exposicions, és gratuïta.
Les diferents exposicions, així com la programació d’activitats relacionades, han atret centenars de visitants al Moll de Costa, reafirmant novament el seu paper com a Rambla de la Cultura de la ciutat de Tarragona. Cal destacar, a més, que la diversitat de propostes programades als Tinglados i Refugis han permès que tots els espais expositius de Moll de Costa estiguessin ocupats alhora, fet que evidencia el fort compromís amb la cultura de Port Tarragona.
Aquest cicle expositiu posarà el punt final aquest diumenge, 27 d’abril i deixarà el Moll de Costa a punt per acollir part de la programació de Tarraco Viva, del 12 al 25 de maig. En total, són quatre les propostes que estan a punt d’acomiadar-se de Moll de Costa.
L’artista visual Jaume Amigó ha exposat la seva proposta Entre Núvols al Tinglado 2 del Moll de Costa. Aquest diumenge, coincidint amb la cloenda, oferirà l’última visita guiada oberta al públic general, a les 12 del migdia. L’exposició està inspirada en el diari de viatge L’estret camí de l’interior del poeta japonès Matsuo Bashô i proposa una reflexió contemplativa sobre el camí vital i la transitorietat de les coses. La mostra recull obra sobre tela i paper dels últims cinc anys, pintada amb pigments i terres. També s’hi poden veure instal·lacions i escultures realitzades amb ferro, paper de seda, vidre, fusta, pigment, aigua i ceràmica.
Entre Núvols descobreix als visitants el llenguatge artístic d’Amigó, que ha estat sempre marcat pel seu vincle amb el Japó. La comissària de l’exposició, Freya Day, explica que l’exposició “ens proposa un recorregut íntim que, com si fos un haiku visual, destil·la la poètica de l’essencial”. Així doncs, les obres que es poden veure al Tinglado 2 integren, de forma imaginativa i amb un llenguatge aparentment simple, els cinc elements de la cultura japonesa: terra, aigua, foc, vent i buit.
Dues visions que poden semblar oposades, però que de fet es complementen per a formar un tot. Aquesta és la idea que hi ha al darrere de l’exposició fotogràfica Un port, dues mirades, dels fotògrafs tarragonins Ram(on) Giner i Albert Porres. Es tracta d’un recull d’instantànies artístiques que ambdós fotògrafs han fet de l’interior de Port Tarragona. Les fotografies permeten apropar-se a la manera singular que Giner i Porres conceben la fotografia, el primer sempre en blanc i negre i el segon donant el màxim protagonisme al color.
Els fotògrafs detallen que la seva incursió fotogràfica dins de Port Tarragona no tenia com a finalitat conformar una exposició, sinó que l’únic que buscaven era explorar les possibilitats creatives que ofereix un espai de caràcter industrial que està concebut en exclusiva per a la funcionalitat. Els resultats finals, però, els van dur a organitzar l’exhibició fotogràfica que acull la sala 1 del Refugi 1.
El fenomen de la llum i el joc que es crea entre aquesta i el buit és el fil conductor de Ressonàncies, de Fernando Molero. L’exposició, que es pot veure a la sala 2 del Refugi 1, mostra una selecció d’obres àmplia i de temàtica diversa en les quals l’artista explora temàtiques molt relacionades amb el món contemporani com l’aïllament o la solitud. Les pintures incloses a Ressonàncies transfiguren la realitat que representen, creant enigmes que conviden a ser explorats.
Paisatges irreals, escenes interiors amb una atmosfera màgica i gairebé onírica gràcies a la representació personal de la llum ubiquen l’espectador en un temps i un espai ambigu, que no se sap si és real o no. En aquest sentit, Fernando Molero assegura en el seu cas “l’art neix gairebé sempre de ressonàncies interiors d’alguna cosa que potser ni tan sols he viscut, ni tampoc viuré”.
La sala 3 del Refugi 1 acull l’exposició itinerant Abecedari Solidari. La mostra ret homenatge al poeta català Miquel Martí Pol mitjançant la reinterpretació dels haikus inclosos a Abecedari, una joia solidària, que el poeta de Roda de Ter va escriure per a commemorar l’any del voluntariat el 2001. En total es mostren 26 creacions visuals, entre pintura, fotografia, gravat, escultura i instal·lació i 26 textos literaris.
Abecedari solidari inclou textos de Maria Barbal, Víctor Sunyol, Màrius Carol, Víctor Amela, Gemma Lienas o Josep Dallerès, entre altres i obres plàstiques d’Eduard Arranz Bravo, Joan Fontcuberta o Joan Jordà. “La clau d’aquest projecte és que unim de nou l’art i la literatura”, afirma el comissari de l’exposició, Gabriel Serrano.
El Consell Plenari de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest dijous 24 d'abril el nou Pla Local de Joventut 2025-2028…
El magistrat Ángel Hurtado, instructor de la causa per revelació de secrets que se segueix al Tribunal Suprem contra el…
L'Audiència de Lleida ha condemnat aquest dijous a 4 anys de presó l'acusat d'intentar matar a ganivetades un company de…
La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha anunciat aquest dijous que la reducció de la jornada laboral fins…
La Cambra de Comerç de Barcelona incorpora la immobiliària Colonial com a nou soci institucional, una nova aliança emmarcada en…
Carreteres de l'Estat repararà el paviment d'un tram de set quilòmetres de l'autovia A-27, al seu pas pels termes municipals…
Esta web utiliza cookies.