La Diputació organitza una jornada per a professionals de la producció i creació cultural

  La trobada #CreacióDipta se celebrarà el proper 2 de juny a l’Auditori Diputació. Les inscripcions ja estan obertes

  El proper 2 de juny tindrà lloc #CreacióDipta, Ia I Jornada per a Professionals de la Cultura de la demarcació de Tarragona, un espai de trobada amb el sector per donar-los a conèixer les línies de suport que la Diputació de Tarragona posa al seu abast i per afavorir sinergies i l’intercanvi d’experiències entre els professionals. La iniciativa és fruit de la voluntat de la institució d’impulsar la producció cultural, la creativitat i a la creació local al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

  En aquest sentit, properament s’obrirà la convocatòria d’una nova edició dels ajuts dirigits a microempreses i treballadors/es autònoms/es del sector cultural amb aquesta finalitat. Amb una dotació total de 1.650.000 €, la més alta fins al moment, vol consolidar-se com un instrument clau per a enfortir el teixit socioeconòmic en l’àmbit cultural. Pel que fa a les microempreses, cal que siguin d’un màxim de 10 treballadors i tinguin una facturació màxima de 2M€ anuals i que realitzin projectes d’interès cultural. Enguany, a més, els ajuts també es podran destinar a promoure circuits o gires d’espectacles culturals en diferents municipis.

  Fins al moment, amb els ajuts que ja s’han concedit els anys 2020 i 2021 s’han destinat prop de 2,4 M€, que han beneficiat més de 200 projectes de tot tipus: documentals, espectacles de circ, treballs discogràfics i festivals itinerants entre moltes altres iniciatives culturals.

  A la jornada #CreacióDipta assistiran Santi Valldepérez, de Films Nòmades (d’Amposta), Alfredo Panebianco (de Cambrils), la Cia Pepa Plana (amb seu a Sant Jaume d’Enveja), Roberto Olivan (de Deltebre), José Antonio Muñiz, de Recursiva i Alpha Helix (amb seu a Reus) i Aida Bañeres (d’Alcover), que són alguns beneficiaris de les convocatòries anteriors. La seva experiència servirà com a exemple per a la resta de professionals a la taula rodona “Pulsió creativa al territori”, moderada per la periodista Laura Vives.

  La Jornada #CreacióDipta se celebrarà a l’Auditori Diputació, a Tarragona, i estarà encapçalada per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i pel diputat de Cultura de la institució, Joan Josep Garcia.

  Inscripcions obertes

  La Jornada #CreacióDipta tindrà lloc el dijous, 2 de juny, a l’Auditori Diputació (C. de Pere Martell, 2. Tarragona), de 10 h a 13:30 h. Per inscriure-us-hi només cal que envieu un correu electrònic a creaciocultura@dipta.cat, indicant-hi el nom i cognoms de les persones que hi assistireu.

  A la pàgina www.dipta.cat/cultura/creaciodipta trobareu tota la informació relacionada amb la Jornada #CreacióDipta.