La Ciutat de Tarragona

20 restaurants participaran en les Jornades de ‘Calçots al Baix Gaià’

L’Associació AEH Baix Gaià, amb el suport de l’Ajuntament de Torredembarra i el patrocini de Caves Oriol Rossell, ha presentat aquest matí les Jornades Gastronòmiques Calçots al Baix Gaià, que se celebraran del 24 de febrer al 26 de març a diverses poblacions com Torredembarra, La Riera de Gaià, La Móra, El Catllar, Salomó o Altafulla.

 

20 restaurants serviran menús i degustacions amb el calçot com a protagonista, amb l’objectiu que les jornades siguin un reclam per potenciar els caps de setmana fora de temporada així com per descobrir nous restaurants.

 

Els restaurants participants són: Restaurant Gavina, Restaurant Angel Miguel, Hotel de la Nova Tenalla, Restaurant El Marítim, Pizzeria Al Capone, Restaurant El Capitan, Restaurant Oxid, Sirga Restaurant, Cal Silver, 4 Latas, La Terraza, La Xeriueta, La Masia Cal Vitali, Mulsum, La Taberna Etsy, Mas de Teret, Restaurant El Jardí, Restaurant La Toque, Restaurant Voramar Cal Vitali i 4 Latas Torredembarra.

 

Durant la presentació, el Sr. Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra, ha obert l’acte celebrant “aquesta nova manera de fer gastronomia al Baix Gaià” i ha remarcat que, “tot i que la calçotada sembla que és de Valls i l’Alt Camp, poblacions del Baix Gaià formen part de la IGP Calçot de Valls, fet que n’avala el seu origen i qualitat”.

 

El Sr. Jorge Piera, president de l’AEH Baix Gaià, ha volgut remarcar la importància de col·laborar amb el sector públic i privat “perquè qualsevol iniciativa d’èxit necessita moltes potes” i “així aconseguirem que el Baix Gaià sigui un territori de referència a nivell, també, gastronòmic”.

 

El Sr. Toni Rossell, de les Caves Oriol Rossell, ha transmès la seva vinculació amb el Baix Gaià i ha explicat els excel·lents maridatges que es poden fer amb els calçots i els seus caves, elaborats per una família viticultora des de fa 400 anys.

 

Per últim, el Sr. Àlex Segú, restaurador participant i autor del llibre La calçotada ideal, ha aprofitat per remarcar que “el tret característic de les calçotades és el fum i la brasa que les converteix en un àpat únic”.

 

La presentació ha finalitzat amb tres degustacions elaborades pels  restaurants participants, maridades amb vins i caves del Celler Oriol Rossell, patrocinador de les jornades.

 

Els menús i degustacions es podran consultar al Facebook i Instagram Jornades Gastronòmiques AEH i a la web https://aeht.es/jornades-gastronomiques/.

Mendo

Missatges recents

Encamp explicarà als joves i a la gent gran el programa d’ajuts a l’habitatge

El comú d'Encamp té la intenció de començar a fer reunions després de Setmana Santa amb els joves i la…

9 hores fa

El Vaticà revela la causa de la mort del papa Francesc

El Vaticà ha confirmat que el papa Francesc ha mort per un ictus cerebral i un “col·lapse cardiovascular irreversible”. L'acta…

9 hores fa

Una discussió per la targeta del bus acaba amb 2 germans apunyalats i un tercer detingut

Una baralla per la targeta de l'autobús ha deixat dos germans apunyalats i un tercer, autor de les ferides, detingut…

9 hores fa

La Generalitat suspèn alguns actes de Sant Jordi per la mort del papa Francesc

La mort del papa Francesc ha dut la Generalitat de Catalunya a decretar tres jornades de dol oficial els dies…

10 hores fa

Mor un nen de 7 anys enverinat amb uns ous de Pasqua

Un nen de 7 anys ha mort presumptament enverinat amb un ou de xocolata de Pasqua per l'exparella del seu…

10 hores fa

Encamp celebra la Diada de Sant Romà de les Bons recuperant les caramelles

Encamp ha celebrat la Diada de Sant Romà de les Bons amb un reguitzell de diferents activitats al llarg d'aquest…

10 hores fa

Esta web utiliza cookies.