La reforma de l’entorn del tanatori millora l’accés i la visibilitat de l’equipament

Les obres ja han finalitzat amb un cost total de gairebé 165.000 euros

0
514

Les obres de reforma de l’entorn del tanatori municipal de Reus ja han finalitzat, després de mesos de treball i alguna aturada. Aquest dijous, 26 d’abril, l’alcalde, Carles Pellicer, acompanyat pel regidor responsable de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, Joaquim Enrech, i el regidor de Via Pública, Hipòlit Monseny, han inaugurat el nou espai, ara molt més obert a l’avinguda President Macià, aportant així una major “visibilitat” de l’equipament municipal. L’actuació, precisament, tenia com a objectiu aquesta obertura, a més de la renovació de la jardineria i sistemes de reg que ja es trobaven deteriorats i facilitar així una millor accessibilitat als usuaris. El cost total de la reforma ha estat de 164.800 euros, sumant el cost inicial de 156.000 euros i 8.800 euros de cost extra per a l’adequació del talús que dóna a l’avinguda Bellissens.

El tanatori municipal de Reus llueix ara una entrada més diàfana, tot i que la reforma del seu entorn s’ha allargat més del que s’esperava. Per una banda, “un problema amb l’escala”, com ha descrit Pellicer, va provocar que l’obra s’aturés i, fins i tot, “es va haver de reformular el projecte”, segons ha detallat el batlle. Posteriorment, l’adequació de la jardineria i el sistema de reg del talús que dóna a l’avinguda Bellissens “també ha endarrerit uns mesos” la inauguració i ha suposat un cost extra de 8.800 euros més.

Més accessibilitat des de tots els accessos

La reforma de l’entorn d’aquest equipament municipal s’ha realitzat amb una premissa principal: obrir el tanatori molt més, facilitant així l’accés dels usuaris. Per això, no només s’han realitzat millores a l’entrada de l’avinguda President Macià, sinó també a la plaça Pau Picasso, on es troba un altre dels accessos. En aquest cas, “s’ha retirat la jardineria de sota els arbres perquè estava molt envellida”, segon Pellicer. A més, la vegetació abundant provocava que l’edifici quedés pràcticament imperceptible.

Així mateix, també s’ha tingut en compte la visibilitat del tanatori des del carrer de Cambrils, des d’on es té ara una visió directa del vestíbul i s’ha construït una petita rampa que condueix fins a una plaça, com a vestíbul exterior de l’edifici.

Finalment, una altra de les intervencions més importants ha estat l’enderroc dels murs de contenció de les jardineres en la confluència de l’avinguda del President Macià amb l’avinguda Bellissens, perseguint de nou el mateix objectiu: més obertura, millor accés i més visibilitat.

FER UN COMENTARI