Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Unes 500 persones s’informen sobre oci nocturn segur amb el “Kit de la qüestió”

Avatar photo

La regidoria de Salut i el departament de Joventut de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència fan balanç de les primeres intervencions del «Kit de la Qüestió», el programa d’oci nocturn que neix de la necessitat de treballar de manera conjunta per a un entorn més segur, saludable i de qualitat per a tothom. Es tracta d’un procés participatiu que inclou locals i entitats involucrats en el sector de l’oci nocturn de la ciutat de Reus. Les primeres accions s’han desen volupat els dies 21 i 26 de juliol, i està previst continuar-les al setembre.

Amb l’objectiu d’oferir espais més segurs, saludables, atractius i igualitaris amb accions més preventives que repressives, el “Kit de la qüestió” impulsa el treball en els propis espais d’oci amb col·laboració dels locals per crear xarxa amb locals i espais de la ciutat compromesos amb la promoció de la prevenció i la reducció de riscos associats a la festa i formar un equip de voluntaris per donar suport a les sortides nocturnes durant la ruta.

La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores valora les accions com a molt necessàries i a seguir organitzant. “Les intervencions parteixen de la sensibilitat i realitat dels joves i això assegura l’èxit d’aquestes; missatges elaborats per joves i transmesos per joves, una bona fórmula per continuar treballant”.

Així mateix, la regidora de Salut, Noemí Llauradó, valora de forma positiva “la necessitat d’aportar la màxima informació de forma objectiva, de qualitat, sense prejudicis morals, per tal de reduir al màxim els riscos i modificar algunes pràctiques que poden perjudicar la salut de les persones”.

La informació sobre temes preventius ha arribat a unes 500 persones, mitjançat el repartiment del material (kits, piruletes, flyer, preservatius, adhesius) i la participació en els jocs.

Les intervencions són actuacions en espais d’oci nocturn mitjançant jocs relacionat amb aspectes de convivència, respecte i salut. Fins ara s’han realitzat dues

Cada dia s’ha fet una ruta diferent, i prèviament s’ha parlat amb els locals col·laboradors per explicar-los el què es faria cada dia i la implicació que se’ls demanava. Aquestes dues intervencions s’han realitzat als carrers del centre de la ciutat: plaça de la Farinera, plaça del Castell, carrer de l’Hospital, plaça de les Peixateries Velles i plaça del Mercadal.

Joc interactiu 
L’espectacle de la intervenció consisteix en un joc que intercala activitats de mímica, endevinalles, preguntes i descripcions relacionades amb el sexe segur i relacions sanes, el consum responsable, actituds sexistes i el respecte en general. S’han proporcionat pautes per reduir riscos associats al consum de substàncies i a les relacions afectivo/sexuals promovent així bones pràctiques i augmentat el grau de responsabilització individual i col·lectiva.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Jorge Drexler presenta el seu nou treball Salvavidas de Hielo al FIM de Cambrils

Notícia següent

Llum verda al pagament de les subvencions de les Associacions de Veïns

Notícies relacionades