Una food truck acostarà els llibres de les Biblioteques Municipals per la ciutat

0
297

Les Biblioteques Municipals enceten aquest dimarts un nou projecte pensat per acostar els llibres dels seus fons a tota la ciutat, una iniciativa batejada com “Biblioteca sobre rodes: Bibliooh!” i que té la particularitat que es farà a través d’una food truck que s’adaptarà expressament per al projecte i que durant tres dies consecutius de cada mes anirà a diferents punts de Reus.

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha manifestat que “tenim el convenciment que la pràctica de la lectura és font de benestar per a les persones i apropar-la a tothom és una de les línies estratègiques de les Biblioteques Municipals”. Es tracta d’una continuació de les anteriors edicions “Contes a les places” i “Lectura a les places” i s’emmarca en el projecte d’extensió bibliotecària que vol apropar la lectura i els serveis bibliotecaris als espais i col·lectius de la ciutat provisionalment allunyats dels equipaments actuals. En aquesta ocasió, la millora en la mobilitat és gràcies a la dotació econòmica aconseguida a partir de la campanya de reciclatge de la Regidoria de Medi Ambient.

Aquest mes de febrer l’activitat es farà aquest dimarts dia 26, de 10:00 h a 13:00 h, a l’Hospital de Sant Joan; el dimecres dia 27, de 16:00 h a 19:00 h a Mas Pintat, i el dijous dia 28, de 10:00 h a 13:00 h, al Mas Carandell, al Barri Gaudí. La voluntat és que l’activitat es repeteixi durant tot l’any, una vegada al mes, i també s’ha organitzat que els dies que serà al carrer el mes d’abril coincideixi amb la festa de Sant Jordi i, per tant, que el food truk pugui ser a la plaça del Mercadal durant tot el dia.

El públic objectiu al que s’adreça l’activitat és divers. En el cas de l’hospital es buscarà que pacients i acompanyants s’acostin a la proposta. Pel que fa al Mas Pintat, la voluntat és arribar, per un costat a la comunitat educativa, però també a veïns dels Horts de Miró i dels Jardins de Reus. I finalment, pel que fa al Mas Carandell, el públic objectiu és també la comunitat educativa i els veïns del barri Gaudí.

El projecte té l’objectiu d’oferir els serveis bibliotecaris amb la mateixa garantia i qualitat que els que s’ofereixen dins els equipaments estables, per això s’ha tingut molt interès en dotar la unitat dels recursos tecnològics facilitats per STIT i també de les xarxes de contactes per a la programació d’activitats aportades des dels agents de Participació, Benestar i Educació de l’Ajuntament de Reus.

La Biblioteca sobre rodes disposarà d’un fons amb llibres per a infants, narrativa d’adults, monografies de temàtica divulgativa (viatges, plantes, etc.) i revistes de diversa temàtica, que els usuaris podran retornar a partir de l’endemà a la Biblioteca Central Xavier Amorós o a la Biblioteca Pere Anguera,

FER UN COMENTARI