Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Trenta-cinc parelles lingüístiques es trobaran a Reus per parlar en català

Avatar photo

Voluntaris i aprenents es van conèixer en una sessió formativa a la seu de la Fundació Privada Reddis, entitat que s'ha adherit al programa Voluntariat per la llengua

Divendres passat, trenta-cinc parelles lingüístiques del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus (CNL) van ser citades a la seu de la Fundació Privada Reddis per assistir a la sessió de presentació de la 33a edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Reus.  

 

Tal com va explicar Anna Saperas, directora del CNL, la finalitat del programa, a banda de formar parelles lingüístiques, és que els aprenents puguin conèixer el teixit associatiu de la ciutat, les activitats que ofereixen les entitats i els espais on estan situades, per la qual cosa aquesta edició es presentava a la seu de la Fundació Privada Reddis, entitat col·laboradora amb el VxL. 

 

Al seu torn, Valero Camps, president de l’entitat, com a amfitrió de l’espai que va acollir l’acte, va oferir als assistents una breu xerrada sobre la trajectòria i la funció d’aquesta entitat que enguany celebra el seu 25è aniversari. 

 

La tècnica responsable del programa, Rut Ortiz, es va encarregar de donar als participants informacions i instruccions perquè la seva experiència com a membres d’una parella lingüística resulti ben positiva i va detallar alguns dels  materials lliurats a les parelles que poden utilitzar a l’hora de conversar, com les lectures del material Llegir per parlar, llegir per aprendre o el vuitè número de la col·lecció Parlem Tu i Jo, editat recentment per la Direcció General de Política Lingüística i que recull textos sobre la salut.  

 

Finalment, M. Dolors Sardà, presidenta del CNL, va reconèixer la tasca de voluntaris i aprenents i els va animar a conversar en català i a conèixer-se tant com puguin per demostrar-ho en una sessió de valoració que es farà al gener, un cop acabat el termini de deu setmanes en què les parelles lingüístiques s’hauran anat trobant regularment. 

 

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal durant deu setmanes a conversar en català amb l’aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en aquesta llengua en un ambient distès, mentre fan noves amistats i s’enriqueixen mútuament. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les oficines de turisme de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han atès més de 20.700 consultes aquest estiu

Notícia següent

El club dels tarraconins obre la borsa de treball del Parc de Nadal de Tarragona

Notícies relacionades