S’asfalta el raval del Pallol, amb la previsió d’obrir al trànsit la plaça de la Sang demà

0
208

L’Ajuntament de Reus executa aquest dimecres, 3 de juliol les obres d’asfaltat del raval del Pallol, la segona i darrera fase de les obres d’urbanització de la plaça de la Sang. La previsió és finalitzar els treballs de pavimentació i pintura avui mateix, i obrir tota la plaça al trànsit aquest dijous. La divisió de l’ob ra en dues fases es va acordar amb l’empresa adjudicatària per tal de deixar la plaça de la Sang lliure per a la celebració dels actes centrals de la Setmana Santa.

Les obres de reurbanització de l’entorn de la plaça de la Puríssima Sang culminen la remodelació del Tomb de Ravals. A grans trets, la plaça de la Puríssima Sang passarà a ser un espai bàsicament per vianants; el carreró de la Puríssima Sang es converteix en un carrer a un sol nivell, amb prioritat pels vianants; i el carrer d’Arnavat i Vilaró amplia voreres i elimina tot l’aparcament actual.

L’execució de les obres té un pressupost d’adjudicació de 492.008,02 euros (IVA inclòs), i va a càrrec de l’empresa Auxiliar de Firmes y Carreteras SA.

Semàfors intel·ligents d’autoregulació del trànsit

La mobilitat a la cruïlla del raval de Sant Pere amb el carrer d’Arnavat i Vilaró estarà ordenada amb semàfors intel·ligents d’autoregulació del trànsit, com els que es va instal·lar fa uns mesos a la cruïlla entre el raval de Martí Folguera i el carrer del Vent. Els semàfors estan dotats d’un sistema d’autoregulació que, de manera automàtica i sense intervenció humana, recullen informació sobre l’estat del trànsit al carrer i autoregulen el sistema semafòric. Estan vinculats a una càmara de detecci&oacu te; de cues, que envia la informació al semàfor, i podrà regular el pas de vehicles en funció de la densitat del trànsit.

Els semàfors també estan adaptat per a invidents, els quals podran accionar per comandament a distància el llum verd de vianants per poder passar. El senyal acústic només s’activarà llavors. La resta del temps no hi haurà emetrà cap soroll.

FER UN COMENTARI