Salvador Juanpere instal·la un monument a Reus en honor a Pere Anguera

El monument s'ha instal·lat a l'exterior de la Biblioteca Pere Anguera

0
280
El monument s'ha instal·lat a l'exterior de la Biblioteca Pere Anguera | Cedida

Aquest dissabte al matí s’ha instal·lat a l’exterior de la Biblioteca Pere Anguera una escultura de Salvador Juanpere en homenatge a l’historiador reusenc que dóna nom a l’espai bibliotecari. L’obra es titula “P.E.R.E” i està formada per quatre grans blocs de marbre de Carrara que volen oferir un contrapunt visual a la pulcra i minimanista arquitectura de l’edifici obra de l’arquitecte Joan Tous.

L’acte ha comptat amb les intervencions de Pep Macaya, veu, i els ballarins Guillem Sanabra i Magda Borrull.

L’escultura de Salvador Juanpere estableix una relació amb el nom de pila del personatge i el nom del patró de la ciutat de Reus. Es tracta d’uns potents elements constructius damunt dels quals s’hi inscriu el nom de PERE i que volen metaforitzar una base intel·lectual de suport de la història de Reus en el seu vessant cultural, ecnòmic, polític i cívic.

Aquests blocs de pedra d’uns 80 centímetres de costat, tenen esculpides les lletres en baix relleu i incrustades diverses claus metàl·liques, còpies de les claus de diverses cases on va viure Pere Anguera.

L’obra anirà acompanyada d’una placa de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, ja que és un projecte realitzat amb motiu de la commemoració cultural.

Aquesta és la tercera peça de Salvador Juanpere a la ciutat. La primera instal·lació va ser “Nucli”, a l’avinguda dels Països Catalans, amb motiu de l’Olimpíada Cultural de Barcelona l’any 1992, i la segona es troba al pati interior de la Biblioteca Xavier Amorós, “Joc de Paradoxes”, del 1996.

FER UN COMENTARI