Reus Transport presenta la nova flota d’autobusos

0
229

Els primers 10 autobusos de la nova flota de Reus Transport s’han presentat aquest dissabte 9 de març a la plaça de la Llibertat amb la programació de diverses activitats per a totes les edats. Tres dels vehicles s’han obert al públic perquè la ciutadania interessada hi pugués pujar i coneixe’ls. Al llarg del matí s’ha organitzat la Caminada #REUSestrenaBUS des de la plaça fins a les cotxeres de Reus Transport, i tallers per a totes les edats i màgia. Així mateix, s’ha gravat una fl ashmob que s’estrenarà pròximament.

Reus Transport renova la flota amb 13 autobusos nous, 10 aquest 2019 i tres més que arribaran el juny de 2020. Quan s’hagi renovat tota la flota, Reus Transport disposarà de tres vehicles de reserva per garantir el servei quan sigui necessari fer tasques de manteniment o reparació. Aquests vehicles de reserva seran els tres busos actuals que estiguin en millors condicions per reforçar el servei. Per tant, Reus Transport disposarà el 2020 d’una flota de 16 autobusos de 12 metres.

Els nous autobusos augmenten la capacitat dels vehicles actuals en 16 places: de les 88 es passa a 104, 24 assegudes i 80 de peu. El vehicle també incorpora fins a tres espais per a cadires de rodes o cotxets infantils.

Una de les característiques principals dels nous autobusos és la reducció de més d’un 70% de gasos contaminants que afecten la qualitat de l’aire. Són dièsel i compleixen amb escreix amb els límits marcats per l’Euro VI. També incorporen diverses mesures per reduir el consum i un sistema que ajuda a una conducció més eficient, que també permetrà estalviar combustible, reduir els costos de manteniment, millorar la velocitat mitjana i reduir el risc d’accidents.

La gran novetat dels nous autobusos són les millores tecnològiques que incorporen els nous autobusos que permetran augmentar la seguretat, l’accessibilitat, la qualitat de la informació, i la comoditat i el confort dels usuaris. Les més destacades són les següents:

Respecte la comoditat i el confort dels passatgers:

 • Sistema de regulació electrònica del balanceig i capcineig de frenada. El sistema assegura, en tot moment, reduir les oscil·lacions provocades pels moviments verticals i el balanceig lateral del vehicle a les corbes o durant el procés de frenada.
 • Eix anterior amb suspensió independent de cada roda i barra estabilitzadora i eix posterior amb pòrtic de pis baix equipat amb barra estabilitzadora.
 • La caixa de canvis d’última generació, disposa de programació que s’adapta a l’orografia de la línia per una conducció més còmoda i eficient.
 • Serveis per a qui viatgi amb mòbil: a banda de mantenir el servei gratuït WiFiBus per als viatgers que enguany ja s’ha instal·lat als autobusos de la flota actual, els nous vehicles incorporen fins a vuit carregadors dobles USB per a dispositius mòbils com telèfons o tauletes perquè els usuaris els utilitzin durant el trajecte.

Respecte a la seguretat del conductor i dels passatgers:

 • En cas d’accidents: el xassís protegeix més els passatgers en cas de xocs laterals; l’estructura de resistència a la col·lisió frontal (FCG) és un sistema de seguretat passiva per a la protecció del conductor en cas d’accident.
 • Circuit de televisió: el vehicle està dotat amb diverses càmeres per facilitar la conducció (càmera de marxa enrere) i per augmentar la seguretat dels passatgers a les portes (càmeres de vigilància) amb un monitor de visualització de les imatges a la cabina del conductor.
 • El circuit de TV també permet la gravació continuada a l’interior del vehicle i la possibilitat de visualització des del Centre de Control Central de Reus Transport per saber què passa en tot moment dins de l’autobús.
 • La cabina del conductor disposa d’una mampara antivandàlica.
 • Entre les prestacions del vehicle, destaca la integració d’un alcoholímetre a la cabina del conductor que es pot activar per immobilitzar el vehicle: el conductor ha de bufar abans d’engegar el vehicle i, en cas que l’aparell doni un resultat positiu, el mateix sistema bloqueja l’arrencada del bus.

 Respecte a la seguretat del vehicle:

 • Sistema automàtic de detecció i d’extinció d’incendis al compartiment del motor: un cop apareix l’alarma a la pantalla “Foc en el compartiment motor”, comença el procés d’extinció automàtica. Així mateix, sona una alarma acústica al lloc del conductor.
 • Els vehicles disposen de la tecnologia necessària per transmetre cada dia, via Internet mòbil, informació sobre l’estat dels vehicles al taller, amb l’objectiu de ser més eficients en temes de manteniment, reduir al màxim les avaries i augmentar la disponibilitat dels vehicles en servei.
 • També incorporen el control de pressió de pneumàtics, que avisa de reduccions de pressió en una o més rodes durant la marxa. També informa de temperatures elevades i desviacions de pressió en general. Aquest sistema millora la durada dels pneumàtics i preveu possibles danys a través d’un control òptim.

Respecte a l’accessibilitat:

 •  Per a l’accés de cadires de rodes i cotxets infantils es disposa de doble rampa (elèctrica i manual) a la porta central.

Respecte a la qualitat de la informació:

 • La informació a l’exterior de l’autobús serà més visible amb rètols de LED, amb informació a color del número de la línia.
 • Els vehicles disposen a l’interior d’un dispositiu per facilitar la informació al passatger,  monitor de TV panoràmic TFT que podrà comunicar els següents aspectes: a temps real, quina és la següent parada a la qual arribarà l’autobús; mostrar la parada en un mapa de la ciutat; informació extra com els possibles transbordaments i punts d’interès pròxims a la parada.
 • A la segona i la tercera porta, indicador de «Parada Sol·licitada» i a la segona porta també hi ha el rètol de «Rampa en moviment».

FER UN COMENTARI