Reus pregunta als ciutadans quines accions del PAM té com a prioritàries

Avatar photo

El període de votació s’iniciarà el dilluns 25 de novembre i s’allargarà fins al 12 de desembre

Noemí Llauradó, vicealcaldessa; i Montserrat Flores, regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals. Foto: Laura V-M

Tal com s’anunciava fa uns dies l’Ajuntament de Reus ha engegat un procés de participació de caràcter consultiu per esbrinar quines accions del Pla d’Acció Municipal 2019-2023 són prioritàries per la ciutadania de Reus.

La vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, ha esmentat que “es tracta d’apropar les grans decisions al conjunt de la ciutadania amb la voluntat de ser transparents i retre comptes”.

El període de votació s’iniciarà el dilluns 25 de novembre i s’allargarà fins al 12 de desembre seguint un procés dividit per fases:

1.Publicació dels eixos, objectius i actuacions previstes del PAM.

2.Informació, comunicació i difusió del procés: Es farà pedagogia de la participació ciutadana i, en concret, s’explicarà per què s’elabora el PAM i de quina manera la ciutadania hi pot participar. Aquest divendres 22 de novembre s’activa la plataforma participa.reus.cat, on es faran públics els objectius. D’altra banda, el 3 de desembre a les 19:00 h, tindrà lloc a la sala d’actes del Casal de les Dones una audiència pública per informar a la ciutadania del contingut del PAM i del procés de participació per part de la vicealcaldessa Llauradó.

3.Priorització dels objectius per part de la ciutadania: Les votacions online es canalitzaran a través de la plataforma participa.reus.cat, mentre que les votacions presencials es recolliran en unes urnes que s’instal·laran a la seu de la regidoria, als Centres Cívics i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana; i es publicaran posteriorment a participa.reus.cat.

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha explicat que “aquest procés consistirà a prioritzar els objectius de cadascun dels eixos del PAM. En total, disposaran d’un màxim de 20 vots. Aquests vots es repartiran a raó d’un màxim de 5 vots per cadascun dels 4 eixos (Progrés Social, Espai Urbà, Desenvolupament Econòmic i Gestió, Organització i Planificació)”. Per tal de poder participar cal tenir 14 anys o més i estar empadronat a Reus.

4.Retorn dels resultats del procés de participació: Publicació de l’odre de prioritat dels objectius i es comunicarà a les diferents regidories perquè es tingui en compte a l’hora de la seva execució.

5.Avaluació del procés: Es facilitarà un qüestionari a tots els participants per recollir suggeriments de cara a futures edicions. El procés també es comptarà amb la supervisió tècnica dels departaments de Participació Ciutadana, Assessoria Jurídica i Sistemes de la Informació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vilanova i la Geltrú viu la VIII Nit del Turisme i el Comerç

Notícia següent

La Plataforma 25N prepara els actes pel Dia Internacional contra la violència masclista

Notícies relacionades