Reus posa en marxa un procés participatiu per promoure una festa inclusiva

Avatar photo

Reus Capital de la Cultura Catalana inclusiva va més enllà de l'accessibilitat, vol facilitar en quina mesura, en funció de la disfuncionalitat, es pot fer partícip de la festa a les persones amb discapacitat

Les regidories de Benestar Social i de Cultura de l’Ajuntament de Reus posen en marxa, en el marc de «Reus, capital de la cultura catalana 2017», un procés participatiu per tal de promoure la inclusió en l’àmbit festiu. Aquest procés se suma a les diverses mesures d’accessibilitat que es venen aplicant des de fa cinc anys, per tal que les persones amb discapacitat puguin gaudir de la celebració de la Festa Major de Sant Pere i d’altres festes.

Reus Capital de la Cultura Catalana inclusiva va més enllà de l’accessibilitat, vol facilitar en quina mesura, en funció de la disfuncionalitat, es pot fer partícip de la festa a les persones amb discapacitat. Així doncs, d’una banda, es tracta de promoure que tothom, tingui la capacitat que tingui, pugui accedir a la cultura que es fa a Reus. I d’altra banda, impulsar que les persones amb discapacitat puguin fer cultura i que aquesta es pugui compartir amb la resta de la ciutadania.

El procés participatiu
Les accions concretes que es prendran per tal de fer les festes de Reus més inclusives són la presentació d’un qüestionari al Consell de la Discapacitat, que posteriorment s’enviarà a totes les entitats que formen part del consell; la difusió del hashtag #festainclusivaReus amb l’objectiu que la població en general pugui aportar idees per fer més inclusiva la festa i/o denunciar aspectes que impedeixen a tothom gaudir de la festa; i fomentar la participació de persones amb discapacitat en les entitats del seguici festiu i culturals de la Ciutat.

Altres mesures
S’oferirà la interpretació en llengua de signes del Pregó de festa major, que serà retransmèsper Canal Reus TV; s’establiran itineraris accessibles; es col·locaran lavabos adaptats en tots aquells espais oberts on es fan activitats a l’aire lliure; i es disposarà el programa de la Festa Major en braille per a les persones amb dificultat visual a l’Oficina de Turisme ubicada a la plaça del Mercadal, a la botiga de la festa major situada al carrer de Sant Joan i a l’oficina que la delegació de l’ONCE a Reus té a la plaça de la Llibertat,  destacant tots els indrets amb accessibilitat i les mesures adoptades amb aquesta finalitat en el programa de la Festa Major.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El nou espai públic davant la catedral i l’acord pels terrenys de Renfe, entre els reptes de Tortosa

Notícia següent

La pensió mitjana a Catalunya puja un 2% al juny fins als 955,67 euros

Notícies relacionades