Reus estrena una tarifa resident als pàrquins municipals per 33 euros al mes

El nou abonament inclou també 20 hores addicionals fora dels horaris residencials

0
2413

La tarifa resident ha arribat als aparcaments municipals de Reus. Reus Mobilitat i Serveis enceta el 2018 amb aquest nou abonament més econòmic i pensat per a les persones fan ús del servei de pàrquings i aparcaments municipals en horaris residencial, als migdies, les nits i els dies festius. Els usuaris que facin ús d’aquesta tarifa pagaran un import mensual de 33 euros mensuals i 363 euros anuals. Aquesta nova targeta resident substitueix així les prestacions de l’abonament nocturn, que tenia un preu de 51 euros mensuals i 561 euros anuals.

El regidor d’Urbanisme, Marc Arza, ha presentat aquest matí la “nova aposta” de Reus Mobilitat i Serveis: la tarifa resident per 33 euros mensual, o bé “poc més d’un euro al dia”, com ha explicat Arza. El regidor ha apuntat que amb aquest abonament se substitueix la tarifa nocturna vigent fins al 2017, i amb un import de 51 euros mensuals. Per tant, es redueix substancialment l’import tenint en compte també que la nova tarifa resident inclou els dies festius i els migdies.

20 hores addicionals fora de l’horari

A més, la tarifa resident inclou “20h de franquícia” que els usuaris tindran de marge cada mes per si algun dia laborable, fora dels horaris del migdia o la nit, han d’utilitzar els serveis d’aparcaments municipals. D’aquesta manera, la nova tarifa resident permet l’estacionament a qualsevol dels 8 pàrquings de la xarxa municipal (Llibertat, Oques, Baluard, Prim, Pastoreta, Sant Ferran, Carrilet i la Fira Centre Comercial) els dies laborables entre les 13h i les 16h i entre les 19h i les 9h del dia següent i els diumenges i festius, a més del bonus de 20 hores addicionals fora d’aquests horaris.

D’altra banda, el regidor ha destacat també que amb l’abonament anual es rep una bonificació d’un mes gratuït. L’abonament mensual és de 33 euros mentre que l’anual és de 363 euros.

Es manté la tarifa d’aparcament amb el màxim de 4 euros al dia

“Els aparcaments a Reus continuen tenint molt bon servei a un bon preu”, ha assegurat el regidor. I és que durant el 2018 es manté vigent la tarifa reduïda de l’aparcament de llarga durada per un màxim de 4 euros al dia i de 0,50 cèntims l’hora des de les 22h fins a les 6h del dia següent.

L’ús dels aparcaments municipals creix un 2% el 2017

Així mateix, Arza també ha realitzat un balanç sobre el servei d’aparcaments municipals el 2017. El regidor ha fet una valoració positiva i ha apuntat que s’ha produït un creixement general del 2%, amb un total de 1.503.378 usuaris. Arza ha destacat els pàrquings del Carrilet i la Pastoreta com els que han experimentat un major increment d’usuaris: un 5% el Carrilet –un total, de 118.300 usuaris– i un 16% la Pastoreta –amb un total de 83.400 usuaris–. Tot i això, el pàrquing de la Llibertat és el que rep més usuaris de la xarxa amb gairebé 460.000 durant el 2017, seguit del de La Fira Centre Comercial, amb més de 406.000 usuaris.

FER UN COMENTARI