Dijous, 18 d'abril de 2024
És notícia

Preocupació a la plantilla de Ginsa per la desvinculació de diversos centres

Avatar photo

Els treballadors temen nous acomiadaments amb la possible sortida de l’Hospital de Móra d’Ebre, a l’abril quan finalitza el seu contracte

La plantilla de Ginsa viu amb preocupació els darrers esdeveniments a la seva empresa. Després que s’arribés a un acord entre els membres de l’Assemblea General de Ginsa, l’Hospital de la Santa Creu de Jesús-Tortosa i la Clínica Terres de l’Ebre es van desvincular de l’empresa, el 31 de desembre, mentre que l’Hospital Comarcal d’Amposta i els centres i serveis de la Residència d’Avis del mateix municipi ho feien dies més tard –el 10 de gener–. A causa d’aquesta reducció d’activitat en l’empresa, una de les principals conseqüències ha estat l’acomiadament i la reorganització de personal. Però, el comitè tem que puguin haver-hi noves destitucions amb la possible desvinculació de l’Hospital de Móra d’Ebre, a l’abril, quan finalitza el seu contracte.

Així ho van expressar els treballadors de l’empresa a través d’un comunicat. El comitè mostra la seva preocupació davant el compliment del contracte de l’Hospital de Móra d’Ebre, que podria significar la desvinculació també d’aquest centre. “Per molt que ens assegurin que tot està lligat i que continuarem donant-li servei, creiem que ens hem guanyat la incredulitat a la paraula dels polítics”, defensa la plantilla. Tot i això, des del comitè es vol donar “un vot de confiança” i esperen que aquesta vegada “la paraula donada per la senyora Llauradó sigui encertada”.

Una pèrdua de personal que no es torna a recuperar

Amb la pèrdua d’un 23% de la facturació arran de la sortida dels centres de Tortosa i Amposta, segons ha explicat el president del Comitè d’Empresa de Ginsa, Carles Bergadà, era d’esperar que es produïssin acomiadaments. La mateixa empresa va informar a través d’un comunicat que es produirien 5 destitucions. Tot i això, Bergadà apunta que, de moment, ja s’han produït 6 acomiadaments i destaca que la pèrdua de personal es tradueix en xifres més grans,  ja que “hi ha gent que ha marxat voluntàriament” i els seus llocs de feina no s’han tornat a cobrir. Respecte a la reubicació de 33 treballadors que apuntava Ginsa al mateix comunicat, el president del comitè considera que aquesta afirmació “entre cometes és enganyosa”. Segons Bergadà, dels 33 treballadors que parla l’empresa, “32 corresponen a Amposta i 1 a Tortosa”. És a dir, són treballadors que s’han desvinculat de Ginsa però que continuen treballant al mateix centre, amb la corresponent empresa que els gestiona ara.

Així doncs, el Comitè d’Empresa de Ginsa sosté al seu comunicat que “amb els acomiadaments i recol·locacions patits, la majoria de departaments es queden sense la infraestructura necessària per a seguir oferint el bon servei que se’ls requereix”. Aquest és un dels principals problemes que vol destacar la plantilla, del qual “no s’ha parlat”, i creuen que “és absolutament necessari”. Per això, la preocupació ara  és que aquesta situació es pugui agreujar encara més en cas que l’Hospital de Móra d’Ebre s’acabi desvinculant també de l’empresa.

Reclamacions pel que és “just”

Tot i els darrers esdeveniments, el Comitè d’Empresa de Ginsa aprofita aquesta “tranquil·litat” que “sembla” que l’empresa els assegura per “reclamar el que és just, en alguns casos per Llei”. El comitè reconeix que “han estat  moments crítics per a tots els treballadors a qualsevol escala de la piràmide empresarial” i per això, ara que la tempesta amoïna, cal aprofitar per exigir aquests drets.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Condemnat a cinc anys de presó per abusar sexualment de la seva neboda de quatre anys a Salou

Notícia següent

El PSC de Reus recela de més acomiadaments a Ginsa per la sortida de Tortosa i Amposta del grup Sagessa

Notícies relacionades