Més de 600 alumnes s’inscriuen als cursos de català del CNL aquest abril

0
182

Aquest abril han començat a Reus, Cambrils, l’Hospitalet de l’Infant i Falset els cursos de català per a adults del tercer trimestre del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus (CNL). Han estat 607 els alumnes que s’han inscrit en cursos que van des de l’Inicial fins al Suficiència 3, però el nivell que ha tingut més demanda ha estat el Bàsic 1, el que s’adreça a persones que no saben parlar gens en català i que no l’entenen o el comprenen a mb dificultat.

El CNL, coneixedor d’aquesta necessitat, ja va programar a Reus cinc cursos de B1 en horari de matí, migdia, tarda i vespre. A banda de l’oferta general, se n’ha obert un altre en horari de vespre gràcies a una subvenció de la Fundació Privada Reddis, que ha permès que 24 persones nouvingudes més, entre altres refugiats del Centre d’Acollida de Reus i adolescents estrangers sense referents majors de 16 anys, trobessin plaça i comencessin la seva formació en català.

M. Dolors Sardà, presidenta del Consell del Centre de Normalització Lingüística, comenta que “estic satisfeta per la gran demanda que tenen aquest cursos. Això demostra que hi ha interès a aprendre la llengua catalana, tant per motius laborals, perquè saber català facilita la inserció, com per motius socials, perquè és normal aprendre català si es viu a Catalunya”.

A més, aquesta mateixa setmana s’ha iniciat un altre B1 intensiu al matí pertanyent al programa Aprèn.cat del Servei d’Ocupació de Catalunya en què s’inscriuen persones aturades derivades per l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya. Aquest continuarà amb un B2 i B3 també intensiu i finalitzarà abans de l’estiu.

Els alumnes dels cursos de nivell Bàsic 1 majoritàriament són joves, procedents de l’Amèrica Llatina o del Nord d’Àfrica, i també, en menor proporció, de l’Estat espanyol o d’altres punts d’Europa i el món.

El proper període d’inscripció a cursos de català del CNL serà a finals de juny per als cursos intensius de juliol, que amb una oferta més reduïda es fan de dilluns i a divendres en horari de matí.

FER UN COMENTARI