Més de 2.000 infants participen amb els Gegants a la festa de Corpus

0
264
Imatge de la Festa del Corpus

Més de 2.000 nens i nenes han passat aquest matí per la Plaça del Mercadal per veure els Gegants i la Mulassa, menjar coca amb cireres i viure la festa de Corpus, que ha començat a les 9:30 h amb el Toc de Festa des del Campanar, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Al mateix temps, des de l’Ajuntament, han sortit La Mulassa i els Gegants, i a les 10:00 h s’ha obert l’Atri de Sant Sebastià de la Prioral, a la plaça del Castell, per veure l’Ou com balla (horaris fins diumenge: de 10.30 h a 13.00 h i de 17.00 h a 20.30 h).

A la tarda, la festa tornarà a tenir com a escenari principal la plaça del Mercadal, amb una celebració oberta a tota la ciutadania i en la que es repartiran 4.000 coques gentilesa de Forn Sistaré de Reus, amb la col·laboració del Col·lectiu del Masclet. L’arribada dels gegants a la plaça està prevista per a les 19:00 h.

La Vitxeta canvia de pentinat
Moltes referències històriques ens parlen de l’especial cura per part de l’Ajuntament perquè quan sortissin els gegants i la Mulassa tinguessin el millor aspecte possible; especialment la Vitxeta, que ha gaudit de nombrosos canvis de vestit i pentinat, ja que marcava la moda de l’època amb la seva indumentària. El darrer canvi de vestit de la Vitxeta va coincidir amb la celebració del Congrés i Trobada Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva, celebrat l’octubre de 2017, dins els actes de Reus com a Capital de la Cultura Catalana.

El moment més especial en què podem veure els canvis dels gegants és, tradicionalment, el dijous de Corpus, la primera de les sortides dels gegants dins la festivitat. Enguany, la Vitxeta s’ha presentat amb un nou pentinat, elaborat per l’establiment reusenc Scandal Perruquers.

FER UN COMENTARI